Nemzetközi foci

Szoboszlai edzője nyilatkozott, de nem lettünk sokkal okosabbak

JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

December 9-én nevezték ki a bukdácsoló RB Leipzig vezetőedzőjének Domenico Tedescót, akinek az érkeztével kevesebb játéklehetőséghez jut Szoboszlai Dominik: a magyar válogatott támadó mindössze kétszer volt azóta kezdő, ötször csereként állt be, kétszer pedig padozott végig.

Kapcsolódó
„Az európai topkluboknak nem hiányzik a kiszámíthatatlanság”
Jót tesz a Bajnokok Ligájának, hogy a meccsek negyede előre lefutott? Nagyon úgy tűnik, hogy végleg kettészakad az európai topfutball. Erről is beszélgettünk a Ziccerben.

A hét közben az Európa Ligában is csak a 80. percben állt be, igaz, ennyi idő is elég volt számára, hogy tizenegyest harcoljon ki, amiből Emil Forsberg beállította a Real Sociedad ellen a 2-2-es végeredményt.

Az rblive.de a Hertha elleni bajnoki előtt külön cikkben foglalkozott azzal, hogy Tedesco nem az fajta edző, aki sűrűn változtatna a kezdőcsapatán, ám a hétközi kupameccs miatt a Hertha ellen rotációra lehet számítani. Külön kitértek Szoboszlai Dominikre is, a megjegyezték, hogy ezúttal akár kezdhet is. Tedesco is beszélt róla:

Szobo jól dolgozik. Már számos helyzetben bizonyított. Ha jól edzel és jól játszol a meccseken, akkor több esélyed van a kezdőbe kerülni, még akkor is, ha extrém nagy verseny van a posztodon

– idézi Tedescót a cikk.

Szoboszlai Dominik egyébként 26 mérkőzésen nyolc gólt és öt gólpasszt szerzett a szezonban minden sorozatot figyelembe véve.

A Lipcse majd vasárnap, 19.30-tól lép pályára Berlinben a Bundesliga 23. fordulójában. A Leipzig a negyedik, a Hertha a 14. helyen áll.

Olvasói sztorik