Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ancelotti: Mbappé megállíthatatlan

Loic Baratoux / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Loic Baratoux / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti a győztes gólt szerző Kylian Mbappét dicsérte azok után, hogy csapata kedd este 1-0-ra kikapott a Paris Saint-Germain vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén.

Az olasz kijelentette, a francia világbajnok támadó megállíthatatlan volt a gólnál.

„Megpróbáltuk kontroll alatt tartani, Militao remekül dolgozott, de Kylian mindig képes a semmiből váratlan dolgokat kitalálni. Ezt most az utolsó percben tette meg” – utalt Ancelotti arra, hogy a csatár a 94. percben szerezte meg csapata győztes gólját.

A 23 éves Mbappé összesen hétszer próbálkozott kapura lövéssel a keddi összecsapáson, Thibaut Courtois-nak több remek védése is volt. A francia csatár harcolta ki együttese büntetőjét is, amit aztán a hétszeres aranylabdás Lionel Messi nem tudott gólra váltani.

„Jól védekeztünk, de nem voltunk elég agresszívak. Támadásban valami hiányzott, amikor nálunk volt a labda, nem passzoltunk eleget és sok energiánkat felemésztette, hogy kijöjjünk a letámadásukból” – elemezte csapata gyenge támadójátékának okát az olasz szakember. Meglátása szerint a csatártrió tagjai nem kaptak elég labdát, hátulról próbálták meg felépíteni az akcióikat, ez azonban nem vezetett eredményre.

A látottak ellenére optimista vagyok, de a második találkozón jobban kell játszanunk. A PSG előnyben van, ám nem kell aggódnunk amiatt, hogy idegenben kaptunk gólt

– mondta Ancelotti.

A Real Madrid az első félidőben nem találta el a franciák kapuját, és a csapat szinte az egész mérkőzésen veszélytelenül játszott.

Kapcsolódó
Kétperces videózás után adták meg a gálázó Manchester City első gólját
Meg sem állt öt gólig az angol csapat a Sporting otthonában.

A párizsiakat irányító argentin Mauricio Pochettino kollégájával ellentétben elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően.

„A játékosok sokat dolgoztak, megérdemelték ezt az eredményt. A szerzett gól ellenére nehéz mérkőzés vár ránk a madridi visszavágón. Jól működött a letámadásunk, ellenfelünk pont úgy szenvedett, mint ahogyan mi a Manchester City ellen” – jegyezte meg a tréner.

Mbappé elmondta, a gólja előtt sikerült egy az egy elleni párharcot kialakítania, ekkor pedig már előnyben volt, hiszen a védőnek hátrálnia kellett vele szemben.

A visszavágón sem szabad beállnunk védekezni, mennünk kell előre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik