Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kétperces videózás után adták meg a gálázó Manchester City első gólját

Már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést és a továbbjutást a Manchester City, amely 5-0-ra nyert a Sporting otthonában.

Gyors góllal szerzett vezetést a Manchester City a portugál Sporting otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó
Courtois kifogta Messi büntetőjét, de Mbappé eldöntötte a BL-rangadót
Sokáig úgy tűnt, nem bír egymással Párizsban a PSG és a Real Madrid.

A 7. percben Foden lövését Adán kapus kivédte, de a kapus előtt az alapvonalig keresztbe futó De Bruyne megmentette a labdát, visszapasszát Mahrez könnyedén lőtte a kapuba.

Az asszisztens lest jelzett, de Foden lövésekor nem volt lesen De Bruyne – a játékvezető ezt jó két perc után be is látta.

A BBC-n a korábbi 12-szeres angol válogatott kapus, Rob Green meg is jegyezte, nem tudja, miért tartott ilyen sokáig meghozni a döntést.

A 17. perc után Bernardo Silva szép góljával már 2-0-ra vezettek az angolok, a 32. percben Phil Foden közelről lőtte be a harmadik gólt (0-3), a félidei 0-4-et Bernardo Silva újabb találata jelentette.

A második félidőt Bernardo Silva meg nem adott gólja vezette be, de aztán nem kellett sokáig várni az ötödik City-találatra: az 58. percben Sterling 23 méteres bombája ellen azonban már nem volt orvosság (0-5).

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Sporting Lisboa (portugál)  – Manchester City (angol) 0-5 (0-4)
gól: Mahrez (7.), Bernardo Silva (17., 44.), Foden (32.), Sterling (58.)

 

Paris Saint-Germain (francia) – Real Madrid (spanyol) 1-0 (0-0)
gól: Mbappé (94.)

Olvasói sztorik