Magyar foci

Az Újpest elleni derbin nyert először Csercseszovval a Fradi

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

A Ferencváros 1-0-ra legyőzte idegenben az Újpest FC-t az NB I 18. fordulójának zárómeccsén.

Azonnal magához ragadta a kezdeményezést a címvédő, az első 20 percben szinte át se lépte a félpályát az Újpest. Ennek ellenére nem sikerült gólt lőnie a Fradinak, Tokmac Nguen tiszta helyzetben Banai Dávidot találta el, Fortune Bassey pedig szintén százszázalékos ziccerben lépett ki, de a kapus mellett eltekert labdája kijött a felső lécről. A lila-fehérek védelme nagyon bizonytalan volt, Banai is elnézett pár beadást, de apránként feljavult a hazai csapat támadó játéka, többek között talán azért is, mert nagy meglepetésre Milos Kruscsics már az első félidőben cserélt, Abdoulaye Yahaya helyét Katona Mátyás vette át, így Branko Pauljevic átmehetett a jobb oldalra, eredeti posztjára.

Csercseszov szünetben még nem változtatott, de hat percnyi játékot követően az Újpest elég agresszíven kezdte a félidőt, a Fradi pedig egy Marko Marin-cselsorozatot leszámítva nem sok vizet zavart, így gyorsan cserélt a Ferencváros is. Loncar és Wingo állt be Botka és Marin helyett, át is vette a mérkőzés irányítását a vendég együttes, még ha inkább a hazaiak kontrái is tűntek inkább veszélyesnek.

A hajrában aztán több védelmi hibát is vétett az Újpest, de nem ezekből kapott gólt, hanem Loncar távoli lövése pattant meg két hazai védőn és pont így hullott a végig jól védő Banai felett a kapuba. A folytatásban már nem tudott egyenlíteni az Újpest, így 0-1 maradt a végeredmény és visszaelőzte az FTC a Puskás Akadémiát a tabella első helyén.

Olvasói sztorik