Magyar foci

„Már a járványhelyzet előtt is siralmas nézőszámok” – nyílt levelet írtak a diósgyőri szurkolók

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

A Diósgyőr szurkolótábora nyílt levélben kérte az MLSZ-t, hogy gondolja át a mérkőzések időpontjait.

Kapcsolódó
Növelné az MLSZ az NB I létszámát, de még nem tudja
Az infrastruktúra fejlődött, a pénzügyi háttér stabil, de többet vár a szövetség a kluboktól az utánpótlás fejlesztése terén.

A másodosztályba kiesett DVTK szurkolói levelükben emlékeztették a szövetséget arra, hogy a gyenge nézőszámok mellé a koronavírus-járvány megérkezésével még kevesebben jártak ki a találkozókra. Az NB II-ben azonban már a meccsek időpontjai is problémát okoznak, hiszen a vasárnap esti találkozók és a szerdai összecsapások sem könnyen megoldhatók munka mellett.

Hogyan kíván az MLSZ több nézőt kicsalogatni a stadionokba, amikor az egyes fordulók időpontjai nem csak a vendégdrukkereknek, de még a hazai szurkolóknak is katasztrofális? Ezekről a meccsekről, az egyáltalán nem szurkolóbarát időpontok miatt ezreknek kellett lemondaniuk

– írja levelében a diósgyőri tábor.

A levélben négy kérdést fogalmaztak meg a DVTK rajongói, amelyben Csányi Sándor, az MLSZ elnökének válaszát várják:

  • Miért nem lehet NB II-es meccseket szombaton rendezni? Miért csak vasárnap és szerdán vannak a másodosztályban fordulók?
  • Míg az NB I-ben 33 forduló van, az NB II-ben 38, de az élvonalban játszottak a december 19-20-i hétvégén, a másodosztályban nem. Mi ennek az oka?
  • Fél az MLSZ, hogy az NB II-es nézőszámok, a nagymúltú, nagyvárosi csapatok másodosztályba kényszerítése miatt, nagyobb lesz, mint az NB I-ben?
  • Az MLSZ-nek és az M4 Sport televíziónak az rendben van, hogy sok-sok milliárdból fenntartott csapatok, a sok-sok milliárdért működtetett magyar foci mélyen tisztelt szövetsége, hangulattalan, nézők nélküli meccseket rendez, és közvetít a televízióban?

Olvasói sztorik