Nemzetközi foci

A Manchester City négyet lőtt a kiesőjelöltnek, a Chelsea újabb pontokat bukott

Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images
Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Öt nappal azután, hogy a Manchester City 7-0-ra verte meg a Leeds Unitedet, vasárnap a kiesés elől menekülő Newcastle Unitedet 4-0-ra győzte le.

Kapcsolódó

Sokáig nem reménykedhetetett a hazai együttes a pontszerzésben, mert Rúben Dias már az ötödik percben gólt fejelt egy szögletet követő kavarodásból. Joao Cancelo még a félidő vége előtt növelte a címvédő előnyét, majd térfélcsere után belehúztak a támadók is, előbb Rijad Mahrez lőtt gólt Kevin De Bruyne tökéletes beíveléséből, majd Raheem Sterling passzolta a kapuba Gabriel Jesus beadását.

Győzelmével a Manchester City már 44 ponttal áll az első helyen, legutóbbi nyolc meccsét megnyerte a Premier League-ben, ezalatt 24 gólt rúgott és csak hármat kapott.

A siker azért is érhet nagyon sokat, mert a Chelsea gól nélküli döntetlent játszott, ezzel pedig hat pontra nőtt a hátránya az éllovas mögött. A Liverpool ráadásul csak este játszik, Jürgen Klopp csapata öt pontra elléphet a londoniaktól.

Eredmények – Premier League, 18. forduló

Newcastle United-Manchester City 0-4 (0-2)
Wolverhampton Wanderers-Chelsea 0-0

szombaton játszották:
Leeds United-Arsenal 1-4 (0-3)

Az Everton-Leicester City, a Manchester United-Brighton, a Southampton-Brentford, a Watford-Crystal Palace, a West Ham United-Norwich City és az Aston Villa-Burnley mérkőzéseket elhalasztották.

Olvasói sztorik