NB II

Kezdőként számítanak rá

Trepák Attila jól érzi magát az NB II-es klubnál, de a jövőben visszatérne Olaszországba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ősszel mindössze öt mérkőzésen állt az NB II Keleti-csoportjában szereplő Szeged 2011 kapujában, de tavasszal már új szelek fújnak, és Gálhidi György vezetőedző kezdőként számol Trepák Attilával. Az olasz Vicenzát is megjárt 23 éves kapus a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a román FC Bihor ellen 3-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésről, edzője bizalmáról, és az Olaszországban szerzett tapasztalatairól is.

– Milyen volt a Nagyvárad elleni felkészülési mérkőzés?
– Jó kis harcos csapat a Nagyvárad. Gyorsabb ritmusban kezdték a találkozót, mint mi, de aztán felvettük a fordulatszámot, és labdaszerzésekből sikerült betalálnunk – kezdte Trepák Attila. – A szünetben ők sort cseréltek, mi viszont nem akartunk, hiszen most az volt a cél, hogy nagyobb terhelést kapjanak a pályán lévők. A hajrában már akadt azért védenivalóm, de szerencsére nem találtak be a románok.

– Milyen tavasz elé néznek? Gálhidi György vezetőedző más szemléletet hozott a csapatba?
– Szűk a mezőny, csupán néhány pont választ el minket attól, hogy olyan helyen álljunk, ahol szeretnénk. Gálhidi mester egy nagyon fegyelmezett, határozott karakter. Komoly felkészülés van már mögöttünk, és még sokat is fogunk dolgozni a bajnoki rajtig. Abban biztos vagyok, hogy taktikailag nagyot fogunk előrelépni, úgyhogy szép tavasz elé nézhetünk.

– Eldőlt már, hogy ki lesz az elsőszámú kapus a bajnokságban?
– A Mórahalom elleni mérkőzés után közölte velem a mester, hogy nyugodjak meg, mert a bajnokságban engem fog favorizálni. Azt mondta, hogy fejben is készüljek fel, hogy a bajnokságban én leszek a kezdőkapus. Azt mondanom sem kell talán, hogy ez mekkora lökést adott nekem.

– Korábban megfordult Olaszországban is. Milyen tapasztalatokat szerzett?
– Még újpestiként került képbe egy menedzser révén az olasz lehetőség. Kétezer-hétben ki is kerültem a Vicenzához, a próbajáték után sikerült megragadnom. Két évet töltöttem Olaszországban, az első szezonban csak a tartalékcsapatban szerepeltem, a másodikban már harmadik számú kapusként tekintettek rám. Nagyon jó élményeket szereztem, teljesen más az ottani futballkultúra is, a szurkolók másként tekintenek egy játékosra, mint itthon. Jelenleg a Szeged sikereiért dolgozom, de szeretnék a jövőben még Olaszországban játszani.

Olvasói sztorik