Nemzetközi foci

„Legegyszerűbb, ha a szurkolókat kitiltják a stadionokból, vagy ha folyamatosan megismétlik rasszista cselekedetüket, akkor az országot kell kizárni”

David Davies/PA Images via Getty Images
David Davies/PA Images via Getty Images

Gareth Bale, a Real Madrid walesi válogatott sztárja azt javasolja, hogy zárják ki a nemzetközi sorozatokból azokat a válogatottakat, amelyek szurkolói ismétlődően rasszista megnyilvánulásokat tesznek.

Nem tudom, mit kellene tenni, de a legegyszerűbb, ha a szurkolókat kitiltják a stadionokból, vagy ha folyamatosan megismétlik a cselekedetüket, akkor az országot kell kizárni a versengésből. Ha az ország folyamatosan teszi ezeket a szörnyű gesztusokat, akkor talán a legjobb dolog az, hogy meg kell szabadulni tőle, fel kell függeszteni, és ebben az esetben remélhetőleg tanulni fog a leckéből

– jegyezte meg Bale.

A walesi támadó azt is elmondta, ha vasárnap a fehéroroszok elleni világbajnoki selejtezőn Kazanyban rasszista bekiabálásokat hallanak, akkor levonulnak a pályáról.

Kapcsolódó

Mindez azért aktuális kérdés, mert a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteki közlése szerint a szervezet fegyelmi eljárást indított a csütörtök esti magyar-angol (0-4) világbajnoki selejtezőn tapasztalt állítólagos rasszista szurkolói incidensek miatt. A FIFA azt is közölte, hogy változatlanul zéró toleranciát tanúsít a rasszizmussal szemben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik