Nemzetközi foci

Agüero: A Barcelona a világ legjobb csapata, úgyhogy jól döntöttem

DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP
DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Sergio Agüero szombat este még a Manchester Cityvel elveszített BL-döntőn szomorkodott, hétfőn pedig aláírt új csapatához, a Barcelonához.

Kapcsolódó

„Mindenki tudja, hogy a Barcelona a világ legjobb csapata, úgyhogy jó döntést hoztam. Remélem, segítségére lehetek a csapatnak abban, hogy trófeákat nyerjen” – mondta Agüero új klubjáról, amely a nemrég véget ért idényben megnyerte a Király Kupát, a bajnokságban viszont csak harmadik lett, és a BL-ben a 16 között búcsúzott.

Mivel a csatár Lionel Messi egyik legjobb barátja, így logikusnak tűnne, hogy a tavaly nyáron a távozás gondolatával kacérkodó klublegenda maradjon a Barcánál, de ebben az ügyben még nem született döntés.

Agüero mindenesetre elmondta, hogy bízik benne, hogy Messi a Barcelonában folytatja, és büszkeséggel töltené el, ha ezentúl nemcsak az argentin válogatottban, hanem a klubban is csapattársak lennének.

Ha már válogatott: Messi és Agüero a június 13-án kezdődő Copa Américán tehet érte, hogy Argentína megtörje az 1993 óta tartó rossz sorozatát, felnőttszinten ugyanis azóta csak elveszített döntőket tud felmutatni a kétszeres világbajnok.

A tornának eredetileg Argentína lett volna az egyik házigazdája, de most úgy tűnik, beugróként Brazília vállalja a rendezést.

Kapcsolódó
Argentína helyett Brazíliába vitték a Copa Américát, pedig ott rosszabb a járványhelyzet
Folyamatosan váltogatják a rendezőt, pedig június 13-án már mérkőzést rendeznek.
Olvasói sztorik