Nemzetközi foci

Argentína helyett Brazíliába vitték a Copa Américát, pedig ott rosszabb a járványhelyzet

Juan MABROMATA / AFP
Juan MABROMATA / AFP

Brazília rendezi meg a június 13-án kezdődő labdarúgó Copa Americát, miután sem Kolumbia, sem Argentína nem tud otthont adni a tornának. A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) hétfőn jelentette be a beugrót.

Kapcsolódó
13 nap múlva rajtol a Copa América, de nincs házigazdája a tornának
Kolumbia már korábban visszalépett, Argentínában pedig tombol a koronavírus-járvány.

A Copa Americát eredetileg Kolumbia és Argentína bonyolította volna le. Kolumbia a feszült belpolitikai helyzet miatt május 20-án esett el hivatalosan a torna rendezésétől, Argentína pedig a koronavírus-járvány miatt nem lehet házigazda, az országban ugyanis májusban növekedtek az esetszámok, ami a kormányt szigorú szabályok bevezetésére kényszerítette. Ennek egyik eleme volt, hogy másfél hete felfüggesztették az összes labdarúgó-bajnokságot Argentínában.

Brazíliában ugyanakkor rosszabb a járványhelyzet, tömegek vonultak az utcára Jair Bolsonaro elnök ellen tüntetve, illetve ahogy a kormánya a pandémiát kezelte. Az országban már 460 ezer felett van a halálos áldozatok száma.

A tornát tavaly a pandémia miatt nem tudták megtartani. A mostani Copa América jövő vasárnap kezdődik és július 10-ig tart.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik