Magyar foci

Boli maradt az Újpest legnagyobb mumusa

A szezon harmadik egymás elleni mérkőzésén is 1-0-ra győzött a Ferencváros az Újpest ellen, és ezúttal is az elefántcsontparti Franck Boli volt eredményes.

Önmagában is komoly mérkőzést ígér minden egyes Ferencváros–Újpest mérkőzés, de a szombati bajnokinak különös jelentőséget adott, hogy a szurkolók éppen akkor térhettek vissza a koronavírus-járvány után, amikor a csapat megszerezve a 31. aranyérmét, először játszott a Groupama Arénában.

A Fradi-szurkolók is elbúcsúztak a pólós legendáktól
Kárpáti Györgytől és Benedek Tibortól.

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a csapatok és a nézők a héten elhunyt Kárpáti Györgyre és Benedek Tiborra emlékeztek.

Lendületesen kezdett a Fradi, és már a 7. percben bravúrokat kellett bemutatnia Banai Dávidnak, aki előbb Lovrencsics Gergő, majd Tokmac Nguen lövését védte.

Végig kézben tartotta a meccs irányítását a hazai csapat, a 40. percben ismét Banainak kellett mentenie, Sigér Dávid távoli lövését hárította.

Az 53. percben góllá érett a nyomás, Botka jobbról élesen keresztbe lőtte a labdát, a hosszú saroknál érkező Franck Boli egy lépésről nem hibázott (1-0).

Az elefántcsontparti támadó igazi mumusa a liláknak, a szezon két 1-0-s mérkőzésén is ő szerezte a gólokat.

Boli, a mumus (Fotó: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Aztán jöttek az újabb Banai-bravúrok, előbb Boli, majd Tokmac ziccerét védte.

Az eredmény azonban már nem változott, a Fradi 1-0-ra nyert, így Predrag Rogan első vereségét szenvedte el az Újpest edzőjeként.

Fradi egy, Újpest nulla (Fotó: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

NB I, 31. forduló

Ferencváros–Újpest FC 1-0 (0-0)
gól: Boli (53.)

Kiemelt fotó: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Olvasói sztorik