Nemzetközi foci

David Luiz végezte ki az Arsenalt a Manchester City ellen

Meglehetősen unalmas mérkőzéssel tért vissza szerdán az angol futball, az Aston Villa-Sheffield United bajnokin ugyanis nem esett gól. David Luiz, az Arsenal hátvédje szerencsére gondoskodott róla, hogy a Manchester City elleni meccsen ez ne forduljon elő.

Az első félidő hajrájában a brazil hátvéd nem tudott levenni egy labdát, a derekáról továbbpörgő labdát pedig Raheem Sterling közvetlen közelről a kapuba vágta.

Térfélcsere után öt perccel megint David Luiz bakizott, lerántotta Rijad Mahrezt a tizenhatoson belül, amiért egyrészt piros lapot kapott, másrészt Kevin De Bruyne bevágta a büntetőt. Tegyük hozzá, elég erős ítéletnek tűnt.

A folytatásban a machesteriek spanyol védőjét, Eric Garciát közel tízperces ápolás után hordágyon kellett levinni, az emiatt, illetve a tíz csere miatt megítélt 11 perces hosszabbításban pedig Phil Foden is betalált, így a City magabiztos győzelmet aratott.

Érdekesség, hogy az ESPN statisztikái szerint David Luiz nem először volt az Arsenal balszerencséjének okozója, az amerikaiak szerint a legtöbb piros lapot kapta az idei szezonban, ráadásul a legtöbb tizenegyest is ő hozta össze.

Ez volt egyébként Mikel Arteta az első idegenbeli veresége az Arsenal vezetőedzőjeként. Az angol élvonalban 1947 óta először rendeznek júniusban mérkőzést, a Premier League ezzel a szerdai játéknappal folytatódott a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után. Az első teljes fordulót péntektől hétfőig rendezik.

Kiemelt kép: PETER POWELL / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik