Nemzetközi foci

Guardiola a folytatásról: Erre egy csapat sem áll készen

A Manchester City labdarúgócsapata nem áll készen a labdarúgó Premier League újrakezdését követő meccsdömpingre a vezetőedző Josep Guardiola szerint. A 49 esztendős szakember a tabellán második helyen álló együttese szerdán az Arsenalt fogadja, amelyet Guardiola korábbi segítője, Mikel Arteta irányít. Ezt követően jövő héten előbb hétfőn a Burnleyt látják vendégül, csütörtökön pedig a Chelsea-hez utaznak, mielőtt vasárnap az FA Kupa negyeddöntőjében a Newcastle United otthonában lépnek pályára.

„Szerdán meglátjuk, milyen szinten áll a csapat. Úgy vélem, egy találkozó lejátszására készen állunk,

ám hogy azt követően három-négy naponta pályára lépjünk, arra nemcsak a Manchester City, hanem a többi csapat sem áll készen

– fogalmazott újságíróknak adott internetes sajtótájékoztatón Guardiola, aki  úgy látja, hogy játékosai jó állapotban vannak, ugyanakkor csak három hétig készülhettek csoportosan a három hónapig tartó szünet után, míg az élbajnokságok közül már újraindult német vagy spanyol bajnokságban öt-hat hetük volt a csapatoknak

Guardiola az édesanyját veszítette el a koronavírus miatt, amelyben a szerdai rivális trénere, Arteta is megfertőződött, ám ő három-négy nehezebb, lázzal és száraz köhögéssel telt nap után teljesen felépült.

A City 25 pontos hátránnyal indul az újrakezdésnek, ami azt is jelenti, hogy ha kikap az Arsenaltól, a Liverpool vasárnap, a városi rivális Everton ellen biztosíthatja be elsőségét, amely 1990 óta az első lesz a klub történetében. Az Arsenal a Bajnokok Ligája-indulásra hajt, amely nem tűnik elérhetetlennek számára, miután az európai szövetség Manchester Cityt sújtó büntetése, nemzetközi porondról való kizárása nyomán az ötödik hely is BL-részvételt érhet.

A program

28. forduló

szerda:
Aston Villa-Sheffield United 19.00
Manchester City-Arsenal 21.15

30. forduló:

péntek:
Norwich City-Southampton 19.00
Tottenham Hotspur-Manchester United 21.15

szombat:
Watford-Leicester City 13.30
Brighton-Arsenal 16.00
West Ham United-Wolverhampton Wanderers 18.30
Bournemouth-Crystal Palace 20.45

vasárnap:
Newcastle United-Sheffield United 15.00
Aston Villa-Chelsea 17.15
Everton-FC Liverpool 20.00

hétfő:
Manchester City-Burnley 21.00

Kiemelt kép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik