Nemzetközi foci

Európa-bajnokot venne a Leicester, ha nem szól közbe az Inter

A Betis középpályását igazolná le a Leicester City. A helyzetet bonyolítja, hogy a focistának élő szerződése van, és az Inter is akarja.

Bár az idei szezonban sérülés miatt csak  elvétve lépett pályára William Carvalho, a Betis középpályásáért bejelentkezett a Leicester. A portugálra hajt még az Inter és a Monaco is.

Két esztendővel ezelőtt érkezett a Sporting Lisszabon gárdájától a Real Betishez az Európa-bajnok középpályás. Az első évben nagyszerűen ment a futballistának, ám az idei kiírásban sokat kellett kihagynia sérülés miatt. Eddig az 2019-2020-as bajnokságban kilenc alkalommal lépett pályára, és csak 708 percet futballozott. Összességében viszont már 52-szer öltötte magára a sevillai zöld-fehérek mezét.

A www.football-espana.net arról írt, hogy a Leicester mindenképpen soraiban tudná a portugált, a Premier League 3. helyén tanyázó alakulat szinte biztos BL-résztvevő lesz a jövő évi kiírásban, így feltétlenül megerősítené keretét Brendan Rodgers menedzser.

A focista azonban nemcsak az angolok érdeklődését keltette fel. Az olasz Inter és a francia Monaco is beszállt a középpályásért folytatott harcba. A játékos kontraktusa 2023-ban jár le, a szerződésében szereplő 120 millió eurós kivásárlási ár azonban egyelőre soknak tűnik a kérőknek.

William Carvalho szempontjából bármelyik csapat előrelépést jelentene, ugyanis a Betis csak a 12. helyen áll a felfüggesztett La Ligában.

 

Kiemelt kép: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik