Nemzetközi foci

Az Espanyol csapatkapitánya nem veszi félvállról a Fradi elleni meccset

Nincs jó passzban az Espanyol, amely a spanyol bajnokságban egyetlen pontot szerzett utóbbi négy meccsén. Ennek ellenére jól áll a csapat az Európa Ligában, már biztosan továbbjutott a H csoportot tíz ponttal vezetve.

Barcelonából érkezik nagy segítség a Fradinak
Sok minden a Rebrov-csapat malmára hajthatja a vizet az Európa Ligában.

Legközelebb pont ahhoz a Ferencvároshoz látogat, amelyet nem tudott legyőzni hazai pályán és bár a La Liga prioritást élvez, az EL-csoportelsőség is motiválja a spanyolokat.

Tudjuk, hogy papíron kötelező a győzelem, de legutóbb is az volt, mégis döntetlenre végeztünk. El kell kezdenünk meccseket nyerni, mindegy, hogy hol és ki ellen, győzni kell. Jó ideje veretlenek vagyunk Európában, nem tehetjük meg, hogy nem vesszük komolyan a sorozatot. Győznünk kell, utána foglalkozhatunk az Osasuna elleni bajnokival

– idézi a Mundo Deportivo Víctor Sánchezt, a csapat középpályását.

Az interjúból kiderül, hogy az Espanyol nehezen birkózik meg az Európa Liga miatt kialakult kettős terheléssel, ezért is küszködik a csapat sok sérülttel. A rossz bajnoki szereplés miatt is vannak gondok fejben, de Sánchez szerint bármilyen meccsen aratott siker felrázná a játékosokat.

Ami a Ferencvárost illeti, Sánchez szerint okosan és koncentráltan kell játzania az Espanyolnak ahhoz, hogy győzzön a Groupama Arénában.

„Az első félidőben ők voltak jobbak, a másodikban viszont már mi. Fizikálisan erős, jó játékosok alkotják a csapatot, még akkor is, ha nem nemzetközileg elismert futballistákból áll a keretük. Nálunk lesz többet a labda, de nem szabad ész nélkül rájuk rohanni, mert vannak olyan jók, hogy kihasználják, ha nem vagy elég éber.”

Az Európa Liga H csoportjának ötödik fordulójában 18:55-kor csap össze a Ferencváros az Espanyollal.

Kiemelt kép: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik