Magyar foci

Barcelonából érkezik nagy segítség a Fradinak

Sok minden a Rebrov-csapat malmára hajthatja a vizet az Európa Ligában.

Pocsék formában lévő, a spanyol bajnokságban a kiesés elől menekülő Espanyol érkezik a Groupama Arénába csütörtökön. Nem túlzás kijelenteni, hatalmas esély előtt a Ferencváros (szeptemberben 1–1-re végeztek), ugyanis katalán sajtóhírek szerint a barcelonai együttes sokkal inkább összpontosít az Osasuna elleni LaLiga-ütközetre, mint a budapesti EL-csatára.

Az Espanyol már bizonyosan továbbjutott a H-csoportból, miközben a 2-3-9-es mutató csak a 19. helyre elég odahaza. A Mundo Deportivo elemzése szerint vasárnap élet-halál meccs vár a barcelonaiakra, akik 14 forduló után öt pontra vannak a bennmaradást érő pozíciótól.

Kiderült az is, az Espanyol egyik meghatározó középpályása, az argentin Matías Vargas súlyos sérülést szenvedett, nagyjából négy hét kihagyás vár rá. Amint azt az MD kiemeli, a csapatra a Fradi-meccs után kemény menet, öt bajnoki, valamint egy-egy EL-, illetve kupameccs vár karácsonyig. Nem lenne meglepő, ha túlságosan nagy hangsúlyt nem fektetnének a budapesti kirándulásra…

Kiemelt kép: JOSEP LAGO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik