NB I

Doll elárulta: megszűnik a Ligakupa

Úgy tűnik, az MLSZ illetékesei végre belátták, hogy nincs semmi értelme a harmadik számú hazai sorozatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Ligakupa évek óta csak púp a csapatok hátán, lényegében nem sok értelme van. Eredetileg azért jött létre, hogy azok a játékosok is rendszeres lehetőséget kapjanak, akik a bajnoki meccseken csak ritkán, vagy egyáltalán nem léphetnek pályára, ám ezt csak nagyon kevés klub használja ki.

Ehelyett a fogadási csalások melegágyaként vált ismertté a harmadik számú hazai sorozat, amelynek meccseit rendszerint bántó érdektelenség övezi a nézők, és olykor a klubok részéről is. Többször is előfordul, hogy kétnapnyi időszakon belül két tétmeccset kell játszaniuk; ez ellenkezik a 48 órás szabály szellemével.

Úgy tűnik, végre-valahára a szövetség illetékesei is belátták, hogy semmi értelme a Ligakupának, mert Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a Bp. Honvéd elleni elődöntő első meccse előtt a Sport TV-nek nyilatkozva elárulta: úgy tudja, hogy az MLSZ a következő évadban már nem rendezi meg a sorozatot.

Ebben nyilván közrejátszik az is, hogy a versenynaptár a jövő évi Európa-bajnokság miatt az eddigieknél sokkal sűrűbb lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik