Magyar foci

Szalai Ádám nem bírta ki az öltözőig, a kamerák előtt alázta porig csapattársait

A magyar válogatott csatára ismét emlékezeteset alkotott.

A magyar válogatott csapatkapitánya a szlovákoktól elszenvedett 2-0-ás vereség után meglehetősen ingerülten nyilatkozott.

– Most ezek így nagy szavak, hogy simán lehetett volna pontszerzés. Volt egy elképzelésünk taktikailag mind védekezésben, mind támadásban, sajnos ebből nem sokat láttam, amit sikerült véghez vinnünk – értékelt az M4 Sportnak Szalai Ádám.

– Elkeserítő volt a védekezésünk, az egész csapaté. Volt egy terv, de az első gól nagyon kiábrándító volt, még akkor is, ha csak három napot vagyunk együtt. Ahhoz, hogy Eb-ről beszéljünk, ilyen szinten csapatként nem lehet védekezni.

Szalai nem akarta az együtt töltött idő rövidségére fogni a problémákat.

"Legközelebb ilyen meccsre nem kell eljönni mán a válogatottnak"
Nekünk az év meccse volt, nekik semmi extra, mégis ők nyertek. 2000 magyarra jutott egy büfé, volt, aki be akart mászni, mert nem engedték be a jegyével, és megverték. A maglódi orákulumnak pedig nem lett igaza.

– Nem érzem úgy, hogy kevés lenne az idő. Tény, nem heteket készülünk együtt, de a többi válogatottnak is ugyanennyi ideje van. Az számít, ki milyen szinten, milyen bajnokságból milyen taktikai felkészültséggel érkezik a válogatotthoz. Ők is három napot készülnek, de a taktikai utasításokat úgy tudják betartani, alkalmazni, hogy az egyből működik – mondta Szalai Ádám.

A csatár minden bizonnyal nem hirtelen felindulásból nyilatkozott, mondandóját később sem bánta meg, ha lehet még erősebben fogalmazott.

Elkeserítő a védekezésünk, igazából az egész csapat. Volt egy terv, de az első gól az tényleg nagyon kiábrándító akkor is, ha három napot vagyunk együtt. Ilyen szinten ahhoz, hogy Eb-ről beszéljünk, nem lehet csapatként védekezni – ezt már a Nemzeti Sport munkatársának nyilatkozta.

Összeverekedtek a magyar és a szlovák szurkolók
A rendőrök hamar közbeléptek.

Eredmény – Eb-selejtező, E csoport

Nagyszombat, Anton Malatinsky Stadion, 14 235 néző, v.: Vlagyiszlav Bezborodov (orosz)

Szlovákia-Magyarország 2-0 (1-0)


Szlovákia: Martin Dubravka – Peter Pekarik, Denis Vavro, Milan Skriniar, David Hancko – Juraj Kucka, Stanislav Lobotka – Marek Hamsik, Ondrej Duda (Pavol Safranko, 87.), Albert Rusnák (Jaroslav Mihalik, 93.) – Robert Mak (Miroslav Stoch, 79.)

Magyarország: Gulácsi Péter – Lang Ádám (Holender Filip, 81.), Willi Orbán, Kádár Tamás – Lovrencsics Gergő, Kleinheisler László (Szoboszlai Dominik, 54.), Nagy Ádám, Kalmár Zsolt (Dzsudzsák Balázs, 61.), Korhut Mihály – Kovács István – Szalai Ádám

gólszerzők: Duda (42.), Rusnák (85.)

sárga lap: Vavro (21.), Kucka (50.), Hamsik (77.), Skriniar (90.), illetve Kalmár (10.), Korhut (59.), Nagy (88.)

Kiemelt fotó: MLSZ Facebook

Olvasói sztorik