NB I

Döntetlennel kezdett a Felcsút

Első edzőmeccsén 1-1-et játszott a Puskás Akadémia az NB II-es Mezőkövesddel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délelőtt a Puskás Akadémia az NB I-ből kieső Mezőkövesdet fogadta felkészülési mérkőzésen.

A 13. percben szerezte meg a vezetést a hazai együttes: Szélesi Zoltán remek indítása után Tischler Patrik ugrott ki, és átemelte a kapus fölött a labdát (1-0). A 16. percben Tischler megduplázhatta volna az előnyt, ám a Lencse László lövése után kipattanó labdát fölé rúgta. A 24. percben a vendégek előtt adódott lehetőség, de Hajdúch hárított.

Sok helyzetet a második játékrészben sem dolgoztak ki a csapatok; a 77. percben Baracskai Roland lőtt 18 méterről mellé. Bár helyzet nem volt sok, született még egy gól: a 86. percben a csereként beállt Bata Csongor talált be, beállítva az 1-1-es végeredményt – derül ki a Puskás FC honlapjának tudósításából.

– Mindkét csapatnak ez volt az első felkészülési mérkőzése, mindkét együttes ki is használta a nagyszámú cserelehetőséget – mondta a Puskás FC vezetőedzője, Benczés Miklós. – Számunkra leginkább azért volt fontos ez a találkozó, mert a kölcsönből visszatérő futballistáinknak, illetve a nálunk készülő próbajátékosoknak lehetőséget adott, hogy megmutassák: érettek-e arra vagy sem, hogy az NB I-ben folytassák. Persze nem csak ez volt a mai mérkőzés célja, hanem a taktikai gyakorlás is. Az első félidőben színvonalasabb volt a játék, az ekkor mutatott teljesítményünkkel elégedett lehetek, a második félidőben már csökkent a színvonal, ennek ellenére voltak helyzeteink, amiket nem tudtunk kihasználni, hogy növeljük az előnyünket. A mérkőzés hajrájában a Mezőkövesd viszont kihasználta egy védelmi megingásunkat, így kiegyenlített.

Felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd Zsóry 1-1 (1-0)

Felcsút

Puskás FC 1. félidő: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Tar, Farkas A. – Tóth B., Hudák – Denkovics, Gajdos – Lencse, Tischler. 2. félidő: Kovács D. – Vachtler, Dullo, Tamás, Spandler – Fabio, Papp Máté – Baracskai, Berki, Molnár T. – Németh E. Edző: Benczés Miklós

Mezőkövesd 1. félidő: Szántai – Hegedűs Cs., Velicky, Fótyik, Lubos H. – Szeles T., Hegedűs D., Obzela, Kulcsár K. – Molnár G., Márkus G. 2. félidő: Herceg P. – Velicky (Menougong), Cvirik P. – Szilvási – Lubos H. (Takács P.) – Menyhért, Hegedűs D. Barzsó A. – Csirmaz I., Milovac, Bata Cs. Edző: Tóth László

Gólszerzők: Tischler (13.), illetve Bata (86.)

A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik