NB I

Nem látszott a tétnélküliség

A Videoton 1-0-ra nyert a Debrecen ellen a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján, és kettős győzelemmel jutott a fináléba.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, elődöntő, visszavágó
Videoton FC – Debreceni VSC-TEVA 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, 600 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Videoton: Tujvel – Paraiba, Tar Zs., Vinícius (Nildo, 60.), Mamadu – Caneira, V. Gomes (Oliveira, a szünetben) – Gyurcsó, Papp M., Kovács I. – Lupeta. Edző: José Gomes
DVSC: Verpecz – Damahou, Ferenczi J., Vadnai (Kondás K., 85.), Króner – Bernáth, Kovács Á. (Király V., 71.), Morozov (Szatmári Cs., 15.), Spitzmüller – Tisza T., Seydi. Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Gyurcsó (38.)
Továbbjutott: Videoton (kettős győzelemmel, 6-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A debreceni első meccset 5-1-re a vendég Videoton nyerte, úgyhogy a visszavágó pusztán formalitás volt.

A fehérváriak védelmi megingását – Caneira rossz passzát – kihasználva Seydi passzolt Tisza Tibor elé, de a lövését Tujvel hárította – mindez a kezdés után tíz másodperccel történt! A harmadik percben Caneira beadása egy védőről a kapufára pattant. A 14. percben Lupeta bombája a keresztlécről a gólvonal mögé pattant néhány centivel, de a játékvezető nem adta meg, mert az oldal- és az alapvonali asszisztens sem jelzett gólt. A szöglet után Tisza Tibor hibáját kihasználva Lupeta lőhetett remek helyzetben, de az oldalhálóba bombázott.

A 22. percben Kovács Ádám lövését lábbal védte Tujvel, a kipattanó a labda egy fehérvári játékos nyújtott kezéről pattant tovább, de a bíró nem adott tizenegyest… A 34. percben egy szabadrúgás után Vinícius közelről a kapu fölé fejelt. Négy perccel később Gyurcsó Ádám remek labdát kapott, kilépett a védővonalból, elfektette, majd kicselezte a kapust, végül higgadtan a hálóba gurított (1-0).

A szünet után Gyurcsó remek átadását Paraibá remek érzékkel átlépte, Kovács Istvánhoz került, aki a tizenhatoson belül lőhetett volt, de inkább visszapasszolta Paraibá felé, de Króner közbelépett és menteni tudott. A túloldalon egy szabadrúgás után Tisza lövését Tujvel nagy bravúrral kiütötte, de les miatt egyébként sem lett volna érvényes a gól. Az 58. percben Kovács István nyargalt a kapu felé, közeli lövése Verpecz testéről a keresztlécre, onnan pedig a második hullámban érkező Oliveira elé pattant, de ő sem tudta kihasználni a nagy lehetőséget, kapásból fölé bombázott.

A hetvenedik percben Tisza lövésre szánta el magát a tizenhatos sarkától, labdája a keresztlécen csattant. A 85. percben Kovács István egy szép lefordulás után középről, 15 méterről lőtt, de a labda a kapu mellé száll. Ezután Lupeta lőhetett közelről, de magasan a kapu fölé bombázott, ráadásul csakhamar kiderült, hogy már lesen volt.

Ahhoz képest, hogy tét nélküli volt a meccs, egész eseménydúsra, nézhetőre sikeredett. A Videoton kettős győzelemmel jutott be a Ligakupa döntőjébe – fennállása során ötödször –, és várhatja ellenfelét, amelynek kiléte a szerdai Diósgyőr–Ferencváros visszavágón dől el.

– Lehetett látni, hogy egyik csapat sem a legerősebb összeállításában lépett pályára. A mérkőzés képe is tükrözte, hogy az első találkozón eldőlt a továbbjutás. Nem volt olyan nagy feszülés, könnyedebb volt a játék, amelyet azonban sok szabálytalanság tarkított. Az első meccs eredménye nagyban befolyásolta ezt a mérkőzést. Mezőnyben egyenrangú ellenfél volt a Debrecen, a helyzetek is megvoltak mindkét kapu előtt, de a nagyobb koncentráció hiányzott, sok helyzet kimaradt. Gyurcsó Ádám remek egyéni villanása ezúttal győzelmet jelentett, de mindkét csapatnak több lehetősége volt. Jó bizonyítási lehetőség volt ez a meccs azoknak, akik korábban kevesebbet játszottak. A Videoton kerete ebből a szempontból erősebb, de a Loki is szépen helytállt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Csucsánszky Zoltán, a Videoton korábbi válogatott játékosa.

Edzői értékelések

José Gomes, Videoton: – Több játékosunk is megmutatta, hogy lehet rá számítani az előttünk álló mérkőzéseken, ez a mai meccs tanulsága. Kovács Istvánnak azért kiabáltam be, mert az ilyen helyzetek, az ilyen lövések, az ilyen teljesítmények kellenek a fociban ahhoz, hogy minél többen kijöjjenek a mérkőzésekre. Természetesen az összes játékos teljesítményével elégedett vagyok. Az önbizalom szempontjából is fontos volt ez a találkozó azoknak a játékosoknak, akik ma bizonyítani tudtak. Győzni mindig jó, mert ha az ember sikert ér el, az mindig önbizalmat ad, ami a következő meccsen értelemszerűen segít, tehát ez nagyon fontos volt.

Kondás Elemér, Debrecen: – Örülök neki, hogy jó néhányan jó teljesítményt nyújtottak, külön öröm, hogy két tizenkilenc éves belsővédővel játszottunk Morozov sérülése után, és azt mondom, hogy stabilak voltunk. Amire szerettük volna felhasználni ezt a mérkőzést, arra felhasználtuk. A hazai meccs elment, de most is voltak helyzeteink, kaptunk egy olyan gólt, ami benne van a játékban, de egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet. Úgy gondolom, hogy akik sérülésből jönnek vissza, azok is szépen fejlődnek, a fiataloknak pedig ilyenkor van lehetőségük arra, hogy acélosodjanak, tapasztalatot szerezzenek. Erre tökéletes volt ez a mérkőzés. Pariban voltunk az ellenféllel, ez a találkozó alakulhatott volna másként is, de a célját elérte.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik