Hírek

Idegenben a magyarok többsége

Könnyű meccsek várnak a honfitársainkat foglalkoztató Bundesliga-csapatokra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban.

Péntek – babonás nap

A lengyel élvonalban szereplő, Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Lech Poznan az öt meccse veretlen Zawisza vendége lesz.

Otigba Kenneth és csapata, a holland első osztályú Heerenveen idegenbe látogat a 17. forduló nyitómeccsén. Az ellenfél a közvetlen rivális, öt bajnoki óta nyeretlen Zwolle lesz.

A francia második vonalban szereplő Chateuroux a Laval otthonában lép pályára. Filkor Attila az előző fordulóban nem kapott helyet a vendégek keretében.

Szombat – nyerhető meccs vár Husztiékra

Huszti Szabolcs ezúttal a Nürnberg ellen bizonyíthat a német Bundesligában. Csapata, a Hannover esélyesként lép pályára a szeptember közepe óta nyeretlen rivális ellen. A másodosztályban is egy magyar juthat szóhoz: Sváb Dániel együttese, az Energie Cottbus a Düsseldorfot látja vendégül.

A Gera Zoltánt is soraiban tudó West Bromwich Albion a Cardiff vendége lesz az angol első osztályban. Varga József csapata, a második vonalban szereplő Middlesbrough a Brightont fogadja.

A holland bajnokság szombati játéknapján Németh Krisztián kaphat lehetőséget: klubja, a Roda JC a sereghajtó NEC Nijmegen együttesénél vendégeskedik.

Az osztrák első osztályban jelenleg a kiesést jelentő kilencedik helyen álló Innsbruck az utolsó helyezett Admirához látogat. A vendégek kapuját várhatóan Sáfár Szabolcs őrzi.

Vass Ádám együttese, a belga első osztályú Oostende a Leuven otthonában lép pályára.

A svájci első osztályú FC Sion az elmúlt hét bajnokiján nulla pontot gyűjtő Lausanne vendége lesz. Vanczák Vilmosék sincsenek jó formában, a legutóbbi két meccsükön ugyanis pont nélkül maradtak.

Az olasz másodosztályban Feczesin Róbert és Laczkó Zsolt együttese, a 16 ponttal kiesőhelyen álló Padova a két ponttal többet gyűjtő Ternana ellen mérkőzik. Kovácsik Ádám és a Carpi a Barihoz látogat.

Vasárnap – öt kapusunk közül négyen is pihennek?

Szalai Ádám csapata, a német első osztályú Schalke a pillanatnyilag kiesőhelyen álló Freiburgot látja vendégül. A másodosztályban Hajnal Tamás és az Ingolstadt az Erzgebirge Aue vendégeként szerepel. A Schalke találkozóját az Eurosport 2-es csatornáján élőben követhetik, 15 óra 30 perctől.

Gulácsi Péter és klubja, az osztrák listavezető Salzburg a negyedik pozícióban tanyázó Austria Wient fogadja.

A két magyart, Bodor Boldizsárt és Babos Gábort is soraiban tudó holland NAC Breda a holland bajnokságot pillanatnyilag vezető, zsinórban öt győzelmet arató Vitesse vendége lesz. Az Adorján Krisztiánt foglakoztató Groningenre is nehéz meccs vár a Feyenoord otthonában. Utóbbi találkozót a Sport 2 televízió élőben közvetíti, 14 óra 30 perctől.

A Megyeri Balázst is foglalkoztató görög éllovas Olimpiakosz az elmúlt hat bajnokiján csupán két pontot gyűjtő, sereghajtó Ariszhoz látogat.

A sérülés után lábadozó Bogdán Ádám együttese, a Bolton a Wigan vendégeként lép pályára.

A szintén sérüléssel bajlódó magyar kapus, Köteles László csapata, a Genk a Standard Liege otthonában teszi tiszteletét.

Hétfő – Király zárja a hétvégét

A német második vonalban zsinórban négy sikert elkönyvelő 1860 München a negyedik helyen álló, egyetlen ponttal többet gyűjtő St. Pauli együttesét látja vendégül. Minden bizonnyal Király Gáborral a kapuban.

Olvasói sztorik