Nemzetközi foci

Szalaiék és Husztiék is kikaptak

Egyedül csak Király Gábor ünnepelhetett győzelmet a szombati játéknapon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban. Gyűjtőcikkünkben a szombati játéknap történéseiről olvashatnak.

Rosszul sikerült a szombat a német első osztályban szereplő légiósainknak: Huszti Szabolcs csapata, a Hannover a Stuttgart otthonában szenvedett 4-2-s vereséget, míg Szalai Ádámmal a kispadon kezdő Schalke a Mönchengladbach ellen maradt pont nélkül (2-1). Huszti végigjátszotta csapata bajnokiját, Szalai pedig a 84. percben állt be.

Király Gáborral a kapuban nyert 2-1-re az 1860 München az Union Berlin ellen. A német másodosztály 17. fordulójában, 1-0-s hazai vezetésnél büntetőből tudott túljárni a magyar kapus eszén az ellenfél, azonban a 86. percben ismét gólt szerzett a München, így diadalmaskodott 2-1-re.

Sáfár Szabolcs őrizte az Innsbruck kapuját a Sturm Graz elleni 1-0-ra elveszített bajnokin. A Neustadt–Salzburg találkozót elhalasztották, így Gulácsi Péter nem lépett pályára a szombati napon.

Nem léptek pályára a magyar légiósok az angol bajnokságban: sem Gera Zoltán (West Brom), sem Varga József (Middlesbrough), sem pedig a sérüléséből lábadozó Bogdán Ádám (Bolton) nem került be csapata keretébe. A West Bromwich Albion a Norwich együttesétől szenvedett 2-0-s vereséget, a másodosztályú Middlesbrough a Birminghammel játszott 2-2-s döntetlent, míg a Bolton 3-0-ra nyert a Doncaster ellen.

Babos Gábor és Bodor Boldizsár is csak a kispadról nézhette végig a NAC Breda idegenbeli vereségét. Az Ajax 4-0-ra múlta felül az együttest a holland élvonal 16. fordulójában.

Megyeri Balázs is csak padozott az Olimpiakosz 2-0-s győzelme alkalmával. A görög listavezető a Tripoliszt fektette két vállra.

Kovácsik Ádám is a pály széléről nézte végig az olasz másodosztályú Capri sikerét. Az együttes 1-0-ra nyert a Verese ellen.

Olvasói sztorik