Videó

Hallanod kell, hogy szólt a székely himnusz Erdélyben, a Csíkszereda kupasikere után – VIDEÓ

„Köszönöm, hogy a részese lehettem ennek, hatalmas megtiszteltetés!”

Megírtuk: elképesztő bravúrt hajtott végre csütörtök este a román harmadosztályú FK Csíkszereda, amely a Román Kupa nyolcaddöntőjében a 2-2-es rendes játékidő után a hosszabbításban 3-3-ra végzett, és végül tizenegyespárbajban búcsúztatta a 18-szoros bajnok és 13-szoros kupagyőztes Dinamo Bucuresti gárdáját.

Az erdélyi csapat tele volt magyar játékosokkal: az első gólt a korábban a Fradi, az MTK és a Puskás Akadémia utánpótlásában megforduló Majzik Adrián szerezte, majd betalált a szintén a felcsútiaknál nevelkedő Magyari Szilárd is, a hosszabbításban pedig Berde István – aki korábban több NB II-es és NB III-as együttest, így a Gyirmótot, BKV Előrét, a Szegedet, a VLS Veszprémet, vagy éppen a Siófokot is erősítette – alakította ki a 3-3-at. Az „orosz rulettben” az a Bordás Dániel védett három tizenegyest is, aki a 2009-2010-es NB I-es idényben bemutatkozhatott az Újpest felnőttcsapatában – a meccs a tizedik kör után dőlt el.

A meccs végén a szurkolók elénekelték a csapatnak a székely himnusz, amelyről Bordás csak annyit írt közösségi oldalán: „Köszönöm, hogy a részese lehettem ennek, hatalmas megtiszteltetés!”

SZÉKELY himnusz!

Közzétette: FK Csíkszereda – 2018. november 1., csütörtök

Olvasói sztorik