Videó

Így ünnepelték a horvát válogatott védőt Alsómiholjácon – VIDEÓ

Magyarul is megszólalt.

A horvát válogatott hétfői zágrábi ünneplése után a játékosokat kedden a saját településükön köszöntötték. A magyar felmenőkkel rendelkező világbajnoki ezüstérmes Domagoj Vidát a magyar határ melletti városban, Donji Miholjacon (Alsómiholjácon) ünnepelte többezres tömeg, a polgármesteri hivatalnak helyet adó kastélyban.

Az ünnepség hivatalos kezdete előtt a Szabad Pécs is kapott néhány percet arra, hogy kérdezzen a török Besiktas védőjétől – akivel kapcsolatban a legfrissebb sajtóhír, hogy a spanyol Atlético Madridban folytathatja a jövőben, ha sikerül a két klubnak megegyeznie.

‒ Különleges ország vagyunk. Megmutattuk a világnak, hogy tudunk futballozni, és tudunk szurkolni. Ezt a kémiát minden országnak magának kell megteremtenie ‒ nyilatkozta Vida.

‒ Utolérheti a magyar futball a horvátot? S ha igen, mi szükséges ehhez?
‒ Rengeteg munka. Mi rengeteget dolgoztunk ezért. A hitünk, a szeretetünk és a népünk segített minket idáig eljutni.

‒ Mennyi ideje jut a pihenésre a felkészülési időszak kezdetéig?
‒ Még nem kaptam konkrét instrukciókat az edzőmtől, de ami biztos, hogy a mostani bulik miatt többet kell pihennem, mint a meccsek után.

A horvát válogatott védő egyik dédapja a baranyai Mozsgón született. Vida az interjú elején külön megköszönte, hogy Magyarországról is érkeztek újságírók, a végén pedig annyit mondott magyarul: „Egészségedre!”

nyitókép: szabadpecs.hu

Olvasói sztorik