Videó

Megint zakó

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár hétmeccses nyeretlenségi sorozatát egy héttel korábban lezárta, az NB II Keleti-csoportjának 15. fordulójában megint kikapott a Mezőkövesd, méghozzá Véber György vezetőedző egykori klubja, az Újpest FC otthonában, 3-0-ra.

Az összecsapás nagyon rosszul kezdődött a borsodiak számára, hiszen Szántai Levente szabálytalansága miatt már az első percben büntetőhöz jutottak a fővárosiak, azonban Barczi Dávid lövését Szántai bravúrosan hárította. A kihagyott tizenegyes után a vendégcsapat játszott fölényben, játékosai többször is bátran próbálkoztak távolról, azonban a lövések elkerülték Horváth Tamás kapuját. Az újpesti kontrák is sok veszélyt hordoztak magukban, de a hazaiak sem tudták gólra váltani a lehetőségeket. A Mezőkövesd legnagyobb helyzete a 43. percben alakult ki, amikor Hegedűs Csaba közeli fejesét Horváth tornázta ki nagy bravúrral a gólvonalról.

A fordulás után is a borsodiak játszottak fölényben, de Hamar Ádám ziccere mellett Bognár István lövéséből sem született meg a vezetőtalálat. A kimaradt helyzetek pedig megbosszulták magukat. Egy formás hazai akció végén Erős Ronald kapta meg a labdát, majd 25 méterről Szántai kapujába bombázott, a labda a felsőlécről vágódott a gólvonal mögé. A találat után Bogdány Csaba révén szinte azonnal egyenlíthettek volna a vendégek, azonban a támadó közeli lövését követően Nagy János a gólvonalról mentett. A másik oldalon rövid idő alatt Rajczi Péter villant meg kétszer is, de az első alkalommal lövése után lest jelzett a játékvezető, viszont a 75. percben Magos Mátyás alapvonalról érkezett beadását már szabályos körülmények között továbbította a mezőkövesdi kapuba a rutinos újpesti támadó. Újabb négy perc elteltével Barczi Dávid kapott jó indítást, és a kapujából kissé kint álló Szántai fölött okosan emelt a hálóba.

A vendégcsapat a találkozó utolsó tíz percében is kidolgozott néhány lehetőséget, de játékosai képtelenek voltak bevenni Horváth Tamás kapuját. A fővárosi együttes jobb helyzetkihasználásának köszönhetően megérdemelten tartotta otthon a győzelemért járó pontokat. Véber György csapata a vereség ellenére megőrizte a harmadik helyét a tabellán, viszont hátránya hét pontra nőtt a listavezető Békéscsabával szemben.

Olvasói sztorik