Videó

Örök törvény

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ki is üthette volna ellenfelét a Mezőkövesd-Zsóry, mégis pont nélkül maradt a Budapest Honvéd-MFA ellen az NB II Keleti-csoportjának tízedik fordulójában.

Bár azt már szombat este tudni lehetett, hogy a Mezőkövesd akkor is aztabella élén marad, ha vereséget szenved, mindenki abban bízott, hogy a szép időben, az ünnepi napon négy pontra növelik előnyüket a házigazda borsodiak. Ehhez képest a mérkőzés elején a vendégeknek voltak nagyobb lehetőségeik, hazai oldalon pedig Hamar Ádám szabadrúgás utáni csúsztatása jelentett lehetőséget a gólszerzésre. Aztán a 28. percben Elek Norbert csak szabálytalanul tudott szerelni a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Erdélyi értékesítette (0-1). Ezután futószalagon mezőkövesdi helyzetek következtek, de a végjátékban Szántainak volt szüksége bravúrra egy szabadrúgásnál.

A második félidőre felszívta magát a házigazda, a vendégek pedig beálltak védekezni. Lipusz egyenlített az 52. percben majd ismét Szántai mutatott be egy bravúros védést. A mezőkövesdi csatárok újabb kihagyott ziccerei mellett a vendégek jószerével csak pontrúgások után kerültek helyzetbe, majd megfogyatkoztak, Baráth Botondot ugyanis kiállította a játékvezető. Az emberelőnybe került Mezőkövesd előtt óriási sansz kínálkozott a győzelem megszerzésére. A hazaiak azonban mindent kihagytak, Hamar például a felsőlécre fejelt. A kitámadás aztán megbosszulta magát, a 90. perc elején jó kontrát vezetett a Honvéd-MFA, és Vécsei a hálóba lőtt. A hátralévő percekben nyomott a Mezőkövesd, de egyenlítenie nem sikerült, így bejött a futball örök törvényszerűsége: a kihagyott helyzetek alaposan megbosszulták magukat (1-2).

Olvasói sztorik