Videó

Böde jött…

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton hazai pályán 2-1-re kikapott a Ferencvárostól az OTP Bank Liga tízedik fordulójában.

A hét közben a portugál Sporting Lisboa ellen háromgólos győzelmet arató Videoton játékosai Stopira nevével és mezszámával ellátott pólóban vonultak a pályára, ezzel a gesztussal kívánva gyors felépülést az Európa Liga-meccsen sípcsonttörést szenvedő balhátvédnek.

A Ferencváros rögtön a találkozó elején vezetést szerzett Józsi György révén, a Caneira kezezése után megítélt büntetőből. A gól után kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, a Ferencváros inkább kicsit visszahúzódott, de az szembetűnő volt, hogy a hazaiak nem találják a ritmust, sok hibával és idegesen játszanak. Paulo Sousa vezetőedző így hamar cserélt, és valamelyest átvariálta a hadrendet is. Hiába birtokolta többet a labdát a Videoton, a fővárosiak szabálytalanságokkal tördelték a játékot, a fehérváriak jószerével gólhelyzetig sem jutottak az első félidőben.

A fordulás után a hazaiak járatták többet a labdát, a Fradi pedig szervezett futballal őrizte előnyét. A fehérváriak képtelenek voltak akcióból veszélyeztetni a kaput, csak rögzített helyzetekből dolgoztatták meg olykor Jova Leventét. Aztán a játékrész közepén Paraiba buktatásáért büntetőhöz jutott a Vidi, és Nemanja Nikolics találatával egyenlített is. Felélénkült a játék, ebből a vendégek jöttek ki jobban, jött Böde Dániel, és a Diósgyőr után a Videoton kapuját is bevette. Tíz perccel a találkozó vége előtt vihar miatt 15 perces kényszerszünet következett, a végjáték pedig már nem hozott változást. A hatodik és a hetedik helyezett csatáját a Ferencváros megérdemelten nyerte, s a két csapat ezzel helyet cserélt a tabellán.

A Videoton negyedik mérkőzésén nem tudott nyerni, az FTC pedig ötödik meccsén maradt veretlen.

Olvasói sztorik