Válogatott

Lőw Zsoltnak tetszik Marco Rossi eddigi munkája a válogatottnál

A PSG magyar edzője szerint azonban fontos, hogy ne tegyünk nyomást a csapatra az Eb-részvétellel kapcsolatban.

A múlt héten a Paris Saint-Germain–Liverpool összecsapásról közvetített az M4 Sport, amely stábja ha már ott járt, terjedelmes interjút készített a párizsiak másodedzőjével Lőw Zsolttal, aki Marco Rossi formálódó magyar válogatottjáról, a reális elvárásokról és a külföldön dolgozó magyar edzők szerepéről is beszélt. Apropó, az megvan, milyen meglepő dolgot mondott a szlovákok legjobbja a magyar szurkolókról?

Tetszik, amit Marco Rossi eddig csinál, nem csak látni akarom, hanem látom is a változásokat. Bátran nyúl játékosokhoz, bátran nyúl bele a mérkőzésekbe és változtat, tetszik ez a hozzáállás. Több pozitív jelet is lehetett látni a magyar labdarúgó-válogatott játékában az elmúlt mérkőzéseken – mondta Lőw, aki az Eb-vel kapcsolatban hozzátette, nem realitás a kijutás és fontos, hogy ne tegyük rá a nyomást újra és újra a magyar válogatottra. Akarjunk kijutni az Európa-bajnokságra, de ez ne legyen egy követelmény a csapattal szemben.

A magyar edző őszintén megjegyezte, nagyon sokszor az volt a vágya és az álma, hogy a magyar labdarúgást aktív edzőként tudja segíteni, de hazudna, ha azt mondaná, hogy a mai körülmények között ez realitás.

Azt látom, hogy Dárdai Pál, Szabics Imre vagy az én karrierem túlnőtt a magyar labdarúgáson. Az a mi feladatunk és célunk, hogy ebből a pozícióból is, az itt tanultakat, itt szerzett tapasztalatokat a magyar futball nyelvére lefordítva és megosztva próbáljunk a magyar labdarúgás fejlődését segíteni. Pontosan ezért jött létre a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai bizottsága, amelyben az a feladatunk és kötelességünk, hogy új ötletekkel és elképzelésekkel segítsük a magyar labdarúgást és a mi tapasztalatainkat osszuk meg a magyar labdarúgásban dolgozókkal – tette hozzá Lőw.

A nyitóképen Lőw Zsolt (balra) konzultál Thomas Tuchellel, fotó: PSG Twitter

Olvasói sztorik