Válogatott

Bemutatták a Marco Rossiról szóló könyvet

Olasz meló Magyarországon címmel jelent meg könyv a magyarok olasz kapitányáról.

Bemutatták a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi élettörténetét bemutató könyvet hétfőn.

Ott voltam a bemutatkozó sajtótájékoztatóján, amikor kinevezték a Honvéd vezetőedzőjének. Már azon nyomban szimpatikussá vált. Mindig a frankót mondta, nem beszélt mellé, ami itthon kifejezetten szokatlan volt ‒ jelentette ki a hétfői sajtótájékoztatón a szerző Ch. Gáll András.

Hangsúlyozta, a mű megírását még azelőtt elhatározta, hogy az olasz trénert kinevezték a nemzeti együttes szakvezetőjének.

Az 54 éves szakember arról beszélt, hogy a kötet nemcsak Magyarországra érkezését követő időszakot, hanem az azt megelőzőt is bemutatja.

Rossi az eseményen a válogatottra vonatkozó kérdésekre is válaszolt, így felidézte a tallinni 3-3-as döntetlen utáni nyilatkozatát, amelyben azt mondta, nem biztos, hogy ő a megfelelő ember a posztra.

Ezzel kapcsolatban most úgy fogalmazott, nem magában kételkedett, de a játékosok az elmúlt héten az észtek és finnek felett aratott győzelem során megmutatták és bizonyították, követik őt.

Arról is beszélt, hogy a Budapest Honvéd válogatottba behívott játékosai nem azért vannak a keretben, mert elfogult velük, hanem azért, mert megérdemlik. Rossi előbb múlt csütörtökön Baráth Botond, majd vasárnap Holender Filip személyében avatott kispesti újoncot.

Az egyik válogatott játékos vasárnap este nagyon szépen beszélt a kapitányról.

Marco Rossi 2017-ben – 24 év után – vezette ismét bajnoki címre a Budapest Honvédot, majd a dunaszerdahelyi DAC-hoz szerződött, amelyet 25 esztendőt követően juttatott ki a nemzetközi porondra a szlovák bajnokságban elért ezüstéremmel.

Magyar szövetségi kapitánynak idén nyáron nevezték ki. A róla szóló kötet, amely Marco Rossi – Olasz meló Magyarországon címet viseli, 3999 forintba kerül.

nyitókép: mlsz.hu

Olvasói sztorik