Válogatott

Lovrencsics: Rossi úgy áll hozzá a dolgokhoz, hogy ő is magyar

A válogatott szélsője elárulta, úgy készültek az elmúlt meccsekre, mintha BL-döntőt játszottak volna.

A pénteki Nemzetek Ligája-találkozót kisebb sérülés miatt kihagyta, vasárnap este azonban már kilencven percet játszott a magyar válogatottban Lovrencsics Gergő, aki a 3-5-2-es formációban a jobb oldali szélső szerepét töltötte be – apropó, a gólokat láttad már? Ide kattintva megnézheted Kalmár Zsolt álomgólpasszát is.

A Ferencváros játékosa a lefújást követően kiemelte a Baráth Botonddal való kommunikációt, aki mindig szólt neki, hogy mikor kell kilépnie az emberre, mikor kell maradnia, vagy épp besegítenie, ezért könnyebb volt meghoznia a döntéseket.

Jól működött a letámadás, a csatárok elkezdték, mi folytattuk, ennek is köszönhető, hogy az első félidőben két gólt szereztünk – tette hozzá Lovrencsics. – A vereséggel végződő tamperei meccshez képest sokat fejlődött a válogatott, ezt az elmúlt két meccs is bizonyítja. Úgy készültünk ezekre a meccsekre, mintha BL-döntőt játszanánk, hiszen az elvesztett pontokat szerettük volna visszaszerezni. Jól játszottunk, amivel meg lehetett verni az észteket és a finneket, azt megcsináltuk. Jó lett volna az első helyen végezni, de az a lényeg, hogy tanultunk ezekből a hibákból. Stabilak voltunk, jó úton haladunk, ebben az irányban kell továbbmennünk.

Lovrencsics a szövetségi kapitánnyal kapcsolatban elmondta, hogy Rossinak megvan a saját stílusa, taktikailag nagyon felkészült, mindent próbál elmagyarázni, az előző két meccsen is két különböző taktikát választott, mindkettő ült.

Pozitívan gondolkodik, átérzi, hogy magyar szövetségi kapitány. Úgy áll, hozzá, hogy ő is „magyar” – zárta a szélső.

címlapfotó: mlsz.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik