Válogatott

Korhut szerint taktikailag és technikailag is jobbak vagyunk a finneknél

A magyar válogatott balhátvédje bízik benne, hogy minél több szurkoló kilátogat a vasárnap esti meccsre.

Utolsó mérkőzését játssza a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában vasárnap 20.45-től, a Groupama Arénában, az ellenfél a csoportelső Finnország lesz. Marco Rossi szövetségi kapitány mellett – az olasz tréner elárulta, a kezdőbe jelöli-e Dzsudzsákot – Korhut Mihály válaszolt az újságírók kérdésére a szombati sajtótájékoztatón.

Jó érzés újra itt lenni. Szerintem sikerült újra beilleszkednem. Korábban is Kádár Tamás mellett játszottam, így nem kellett új társat megszoknom – idézi az mlsz.hu Korhutot, aki egy év után tért vissza a nemzeti csapatba.

Az Észtország ellen kezdőként szerephez jutó védő elmondta, posztjából adódóan számára különösen nagy sikerélmény, hogy kapott gól nélkül hozták le azt a találkozót.

Remélem, ugyanígy tudjuk folytatni a finnek ellen is. Bízunk benne, hogy minél többen kilátogatnak a mérkőzésre, nagyon jót tenne a csapatnak. Az északi válogatottakra jellemző, hogy sokat futó, masszív, magas játékosokkal állnak ki, erőnlétben átlagon felüliek, keresik a párharcokat, sokszor ütköznek. Ennek ellenére úgy érzem, ezzel mi is felvesszük a versenyt. Taktikailag és technikailag jobb játékosokból áll a csapatunk – fogalmazott Korhut Mihály, aki 2014-ben szintén egy északi együttes, Dánia ellen mutatkozott be a válogatottban.

A védő még hozzátette, egy játékos mindig úgy megy ki a pályára, hogy nyerni szeretne, mégsem sikerült elérni a céljukat és csoportelsőként zárni a Nemzetek Ligáját.

Öt napja vagyok tagja Marco Rossi válogatottjának, de úgy látom, nagyon jó irányba haladunk. Nyerni akarunk Finnország ellen is, két hazai győzelemmel szeretnénk lezárni ezt az évet. Reméljük, a szurkolók és a játékosok is újra egymásra találnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik