Válogatott

Rossi: Előfordulhat néhány változás, Dzsudzsák valószínűleg kezdeni fog

Az olasz tréner számára frusztráló volt a tribünön ülni a csütörtöki meccsen.

Utolsó mérkőzését játssza a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában vasárnap 20.45-től, a Groupama Arénában, az ellenfél a csoportelső Finnország lesz. Marco Rossi szövetségi kapitány elégedett az észtek ellen mutatott játékkal, de a finnek ellen másféle taktikára lesz szükség – írja az mlsz.hu.

Bár kevés időnk volt, mindent megtettünk, hogy az Észtország ellni meccs után felkészítsük a válogatottat a következő mérkőzésre. Frusztráló volt a tribünön ülni csütörtökön, tudván, hogy nem avatkozhatok be a meccs menetébe. Természetesen sokkal jobb a kispadról nézni a találkozót – mondta Marco Rossi a válogatott utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzése előtti sajtótájékoztatón Telkiben.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre elmondta, az észt meccsen látottak taktikailag és hozzáállásban is nagyon tetszettek neki, de a finn egy más csapat, elsők a csoportban, és ez annak köszönhető, hogy nagyon fegyelmezetten és precízen futballoznak.

Éppen ezért mi is másként fogunk hozzáállni a vasárnapi találkozóhoz, mint Észtország ellen – fogalmazott Marco Rossi, aki még elmondta, néhány helyen előfordulhat változás a kezdőcsapatban, például Dzsudzsák Balázs nagy valószínűséggel ott lesz a kezdőben.

Úgy tudjuk, nem csak Dzsudzsák kezdőbe jelölése jelentheti az egyetlen változást, egy másik zseniális húzást is láthatunk majd Rossitól.

Pátkai Máté sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára és Gazdag Dániel sem áll a csapat rendelkezésre. Lovrencsics Gergő állapota viszont bizakodásra ad okot és Gulácsi Péter is visszatért a kerethez.

Arra a kérdésre, hogyan értékeli az elmúlt időszakot, a szövetségi kapitány úgy válaszolt: „Augusztusban kezdtünk dolgozni, szeptemberben hirdettük ki az első keretet. Meccsről meccsre javult a teljesítményünk, ez alól a tallinni mérkőzés a kivétel, ahol teljesen más mérkőzést játszottunk, mint amire számítottunk. Ahogy telik az idő, a játékosok is egyre jobban összeszoknak.”

címlapfotó: mlsz.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik