Válogatott

Furcsa helyzetben a válogatott: a második hely is elérhető, de a bennmaradás sem biztos

Lehet számolgatni a Nemzetek Ligájában.

A magyar válogatott a második helyet is elérheti Nemzetek Ligája-csoportjában, ha vasárnap este hazai pályán legyőzi a finn együttest, ám ha rossz eredményt ér el a zárófordulóban, még a bennmaradása sem biztos.

Az első helyen már nem foghatja be a finneket Marco Rossi szövetségi kapitány együttese, miként a C osztálytól való búcsúzást jelentő negyedik pozíciótól is távol került az észtek felett aratott csütörtöki 2-0-s sikernek köszönhetően. Amennyiben a már csoportelső, és így feljutó finn csapatot – amely a nyitókörben 1-0-ra nyert Tamperében – le tudja győzni a nemzeti együttes, a görögök pedig Athénban kikapnak az észtektől, úgy másodikként zár, és megőrzi tagságát a C osztályban.

Minden más eredmény esetén viszont harmadikként zár csoportjában, amely nem ér biztos bennmaradást.

Ugyanis a harmadik vonal három négy- és egy háromcsapatos csoportból áll, így a három negyedik helyezett mellett a legrosszabb csoportharmadik is a legalacsonyabb, D jelű osztályban vághat neki a következő kiírásnak.

Az előtte álló két csapat, a finn és a görög elleni eddigi három mérkőzésen három pontot szerzett a magyar válogatott, amely újabb három pont megszerzésével biztosítaná be C osztálybeli tagságát. Minden más esetben a többi csoport eredményeitől függ a sorsa: a pillanatnyi csoportharmadikok közül előtte álló két riválistól a román és az albán együttes szintén három-három, míg a ciprusi egy pontot szerzett.

Utóbbi az egyetlen, amely biztosan harmadikként zár, a többi csoportban a magyar csapat négyeséhez hasonlóan még helycsere is előfordulhat. A magyar válogatott utolsó Nemzetek Ligája-összecsapása vasárnap 20.45 órakor kezdődik a Groupama Arénában a szlovén Slavko Vincic sípjelére.

Címlapkép: MLSZ, Facebook

Olvasói sztorik