Válogatott

Cosimo Inguscio mindennel elégedett

A szövetségi kapitány segítője csupa jót mondott a magyar válogatottról.

A magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Észtország csapatát a Nemzetek Ligája csütörtöki játéknapján.

A sikerrel a magyarok nem végezhetnek a biztos kiesést jelentő negyedik helyen csoportjukban, mert az már mindenképpen az észteké, ennek ellenére a bennmaradás még nem dőlt el, mivel a négy csoport legrosszabb harmadikja szintén egy osztállyal lejjebb folytatja.

Nemzeti csapatunkat Marco Rossi szövetségi kapitány eltiltása miatt segítője, Cosimo Inguscio irányította, aki a találkozót követően elmondta, elsősorban annak örül, hogy végre nem kapott gólt a csapat.

Azt láttuk a játékosoktól, amit a felkészülés során elterveztünk. Az ellenfélnek egyetlen lehetősége volt, megérdemelt győzelmet arattunk, minden játékos a legjobbját nyújtotta ‒ fűzte hozzá a szakember.

Megjegyezte, nem vállaltak különösebb kockázatot, megbecsülték a helyzeteiket, amelyekből rögtön az elsőt gólra váltották.

Minden magyar szívét megdobogtatják Willi Orbán szavai, amelyeket ide kattintva olvashatsz!

Martin Reim, az észt válogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy a magyar csapat ezen estén minden tekintetben jobb volt és megérdemelten nyert. Hozzátette, sérülések miatt a szokásosnál „rövidebb” volt a kispadjuk, emiatt is volt alacsonyabb színvonalú a játékuk.

A magyar csapat versenyben maradt a csoport második helyéért, de annak megszerzésére kicsi az esély, mert ahhoz vasárnap egy újabb magyar győzelem mellett a görögöknek hazai pályán ki kellene kapniuk az észtektől.

A második helynek azért van jelentősége, mert a Nemzetek Ligájának mind a négy osztályából négy-négy olyan csapat lehetőséget kap az Európa-bajnoki részvétel kivívására, amely sikertelenül zárta a jövőre kezdődő selejtezőket, de a C-osztályban ehhez reálisan minimum másodikként kellene zárni a négyesben.

A magyarok vasárnap a már biztos csoportgyőztes, és így feljutott finneket fogadják a zárófordulóban.

Nyitókép: mlsz.hu

Olvasói sztorik