Válogatott

Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es magyar válogatott

Az olaszok is fejet hajtottak a felkészülési mérkőzésen, Szoboszlai ismét parádés szabadrúgás gólt lőtt.

Bravúros győzelmet aratott a magyar U19-es válogatott, amely Olaszországot múlta felül 3-2-re felkészülési mérkőzésen – a felnőtt válogatott is ünnepelhetett csütörtökön, a 2-0-s siker után megható nyilatkozatot adott a visszatérő Dzsudzsák Balázs, aki nem is bírta ki könnyek nélkül.

Az év utolsó találkozóján, amit Recanatiban rendeztek közel telt ház várta a csapatokat, mintegy 1000 néző volt kíváncsi az összecsapásra – derül ki az mlsz.hu beszámolójából.

A magyar válogatott nagyszerűen kezdte a találkozót, már a 2. percben megszerezte a vezetést, Szerető Krisztofer beadására Kiss Tamás érkezett, és megelőzve védőjét a rövid sarokba helyezett. Az első félidőben ugyan Szoboszlai kétszer is közel járt az újabb gólhoz, valamint Szerető és Kiss is betalálhatott volna, ám ekkor még nem változott az állás.

A fordulás után már a második percben emberhátrányba kerültünk Zele második sárgája miatt, amit hamar kihasználtak az olaszok és egyenlítettek. A hazai csapat védekezésre kényszerítette a magyarokat, ám a kontrákból kétszer is eredményes volt Németh Antal szövetségi edző csapata, előbb Szoboszlai Dominik a 61. percben 24 méterről, szabadrúgásból lőtt védhetetlenül a hálóba – a legnagyobb magyar tehetségnek mostanában nagyon megy, a múlt héten egy meccsen lőtt két klasszis gólt, majd a csereként beállt Schön Szabolcs cselezett befelé a jobb oldalról, végül nagyszerűen lőtte el a labdát a hosszú sarokba, így már 1-3 állt az eredményjelzőn – a végeredményt Riccardi gólja alakította ki.

Nagy odaadással és akarattal játszott a csapat, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – értékelt a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző. – A kiállítás felborította a terveinket, de jól reagáltunk a megváltozott helyzetre, veszélyesen kontráztunk. A védekezésünk végig stabil volt, a támadásba való átmenetekben pedig sokat léptünk előre, akár még több gólt is szerezhettünk volna. Voltak azért hibáink, két elkerülhető gólt kaptunk, de összességében jár a gratuláció a játékosoknak, mert szép győzelemmel fejelték meg az Eb-selejtezős továbbjutást. Szeretném megköszönni a stábtagoknak az egész éves munkát, mindannyian rengeteget tettek hozzá a csapat sikeres őszéhez.

Olaszország-Magyarország 2-3 (0-1)
Magyarország: Kovács Péter – Kovács Krisztián, Mocsi Attila, Csóka Dániel (Bolla Gergő, 46.), Zeke Márió – Bokros Szilárd (Torvund Alexander, 86.), Csonka András, Szoboszlai Dominik (Szendrei Norbert, 86.) – Kiss Tamás (Molnár Dominik, 48.), Bencze Márk (Timári Norman, 63.), Szerető Krisztofer (Schön Szabolcs, 62.)
Gólszerzők: Portanova, Riccardi, illetve Kiss T. (2.), Szoboszlai (61.), Schön (73.)

Címlapfotó: mlsz.hu

Olvasói sztorik