Válogatott

Dzsudzsák: Döbbenetes érzés volt visszatérni, megkönnyeztem

A harmincegy éves játékos őszintén beszélt az előző hónapok nehézségeiről is.

A kispadon kezdett, végül a 64. percben lépett pályára a magyar válogatottba visszatérő Dzsudzsák Balázs az Észtország elleni Nemzetek Ligája-találkozón csütörtök este.

A harmincegy éves szélső kis híján gólt is szerzett a hajrában, ám lövése elkerülte a jobb kapufát. A lefújást követően őszintén beszélt az érzéseiről a válogatottba visszatérő csapatkapitány, aki nem tagadta, nehéz hónapokat tudhat maga mögött – Szalai Ádám őszinte nyilatkozatát olvastad már? Minden szava arany!

Ha jobban eltalálom a labdát, vagy jobban átveszem a labdát, akkor még a gól is benne lett volna a lábamban, de ez most mellékes. A lényeg az volt, hogy ezt a pár hónapos kihagyás utáni visszatérést ilyen felfokozott hangulatban túléljem, mert őszintén megmondom, izgultam – kezdte Dzsudzsák az értékelést. – Örülök, hogy visszatért az érzés, hogy milyen válogatottnak lenni. Megint újraértékelődött bennem az, hogy ez mekkora dolog és mekkora hiányt jelent az ember életében, aki hozzászokott tíz éven keresztül. Hálás vagyok, hogy ennyi évet és ennyi meccset a pályán töltöttem, és csak azt tudom mondani mindenkinek, hogy soha senki ne essen ki a formából, mert nagyon rossz volt az elmúlt két hónapot úgy megélnem, hogy a tévén keresztül kellett néznem. Még ha nem is volt ma telt ház, fantasztikus hangulat volt, és a stadion is magával ragadja az embereket, ami semmihez nem hasonlítható.

Dzsudzsák elárulta, tervezett volt, hogy csak csereként lépet pályára az észtek ellen, mivel a szövetségi kapitány úgy érezte, hogy a Finnország elleni vasárnapi meccs nehezebb lesz, és mivel több sárga lapos is játszott a csapatban nem akarta azt megkockáztatni, hogy esetleg még több játékos kiessen.

Őrület, kit akar a Barcában látni Messi; Mbappé vagy Neymar?
Figyelem, extra ütős híreket szedtünk csokorba!

Az elmúlt tíz évem meghatározó része volt a válogatott és mindig is tűzön-vízen át mentem érte. Döbbenetes érzés volt visszatérni, és ezzel együtt pályára lépni. Az a hangorkán is döbbenetes volt, ami fogadott, ezúton is köszönöm azoknak, akik létrehozták ezt a hangulatot a pályára lépésemnél.  A meccs utáni ünneplésnél volt egy fotós, aki elkapta azt a pillanatot, amikor büszkén felfelé néztem, majd lefelé, és nem szégyellem, tagadni sem akarom, de amikor becsuktam a szemem, az elmúlt két-három hónap nehézségei eluralkodtak rajtam. Egyedi érzés volt, megkönnyeztem.

Dzsudzsák végül kitért a szakmai stábbal való közös munkára is. Kiemelte, hogy nagyon felszabadult mindenki és megadják a szabadságot az embernek.

Ami az alapja az egésznek, hogy elmondják, kinek mi a feladata, ezt pedig ma is hozta a csapat. Kellett Dibusz Dénes fantasztikus védése is az 5. percben, mert nélküle nem alakult volna úgy a mérkőzés, ahogy az végződött. Nagyon jól játszott és feldolgozta azt, hogy egyik napról a másikra kezdőként kellett játszania, onnantól pedig a csapat irányított, helyzeteket dolgoztunk ki, uraltuk a mérkőzést és magabiztosan játszottunk.

címlapfotó: Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Olvasói sztorik