Válogatott

Nem kizárt, hogy Dzsudzsák újra kezdő lesz a válogatottban

A csapat másodedzője, Cosimo Inguscio arról is beszélt, milyen érzés, hogy most ő a „főszereplő” a kispadon.

A magyar válogatott csütörtök este Észtország ellen folytatja a Nemzetek Ligáját. Sajnos a találkozón Marco Rossi szövetségi kapitány nem lehet ott a kispadon, a csapat másodedzője, Cosimo Inguscio irányítja a mieinket.

A meccs előtti szokásos sajtótájékoztatón az olasz szakember első körben az utóbbi időben felmerült sérüléshullámról beszélt:

A harminc fős keretből huszonhárman maradtunk. Sajnos Sallai és Fiola játéka is meghiúsult, erre jött a tegnapi rossz hír Ugraival kapcsolatban. Rajtuk kívül két-három játékos szereplése kérdéses még, az elkövetkezendő pár napban ez tisztázódni fog.

A sajtótájékoztatón szóba került a keretbe visszatérő Dzsudzsák Balázs is. Inguscio egyértelművé tette, ott lehet-e a kezdőben az al-Ittihad játékosa:

Még nem döntöttünk a kezdő tizenegyről. Ahogy Marco Rossi is elmondta, amennyiben Balázs pályára lép, akkor ő lesz a csapatkapitány, amennyiben nem, ismét Szalai Ádámé lesz a karszalag.

Rossi segítője arról is beszélt, mennyiben számítanak az észtektől más játékra, mint az kinti mérkőzésen:

A finnek ellen viszonylag jól játszottunk, a görögöket sikerült megverni, ugyanezt kellett volna Észtországgal szemben is, de ez nem jött össze. Igyekszünk kiküszöbölni a hibákat, természetesen a három pont a cél. Nekik mindenképpen nyerniük kell, mert kiesnek, de mi csak és kizárólag előre tekintünk, és a három pontra „utazunk”.

Felmerült az is, milyen érzés Inguscio számára, hogy most először ő a „főszereplő” a kispadon, illetve akad-e bármilyen hátrány a nyelvi különbségekből:

Természetesen más a helyzet, mint az eddigi kétszáz meccsen, amit Marco mellett töltöttem. De ez nem azt jelenti, hogy bármiben is változna, amit előre elterveztünk. A játékosok tudják a dolgukat. Ami a nyelvet illeti, a minimális taktikai utasításokat magyarul is át tudom adni nekik, de egy komplett stáb áll a csapat mögött, így ha bármilyen nyelvi akadály felmerülne, azt orvosolni tudjuk.

A mérkőzést a Groupama Arénában rendezik, csütörtökön 20:45-ös kezdéssel az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapkép: Julian Finney/Getty Images

Olvasói sztorik