Magyar foci

Elmeszelte Marco Rossit az UEFA – hivatalos

Kétmeccses eltiltást kapott a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint kétmeccses eltiltást kapott az UEFA-tól Marco Rossi. A kapitányt az indoklás szerint azért büntette meg az európai szövetség fegyelmi bizottsága, mert a Görögország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés alatt és után sportszerűtlen viselkedést tanúsított. Az olasz szakember a kétmeccses eltiltás ellenére csak az Észtország elleni mérkőzésen nem ülhet le a kispadra. Rossi egyébként tisztogatásba kezdett, mutatjuk, kiket érint…

Ahogy az mlsz.hu oldalon olvasható, az UEFA fegyelmi bizottsága először három mérkőzésre tiltotta el a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Az MLSZ kezdeményezésére azonban a testület szerdán személyesen hallgatta meg Rossit, az eltiltás mértékét pedig háromról két mérkőzésre módosította, a második meccsre szóló eltiltás végrehajtását pedig egy évre felfüggesztette. A döntést a szövetségi kapitány és az MLSZ is tudomásul vette.

Ahogy azt korábban is és a mai napon a bizottság tagjainak is elmondtam, őszintén sajnálom a történteket – nyilatkozta Rossi. – Különösen azért, mert sosem állt szándékomban tiszteletlenül viselkedni a játékvezetőkkel szemben. Az érzelmeim, a szenvedélyem sokszor túlzottan el tud ragadni egy-egy mérkőzés alatt, és ez nem helyes dolog. Ezen mindenképp változtatni szeretnék a jövőben.

Észtországot november 15-én, a finneket három nappal később fogadja a magyar együttes, mindkét meccs 20.45-kor kezdődik.

Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik