Válogatott

Dzsudzsák még segíthet, de vészesen fogy az idő

Kondás edzőt faggattuk a válogatott nagy hiányzójáról.

Mint ismert, Marco Rossi szövetségi kapitánynál még nem szerepelt a magyar válogatottban Dzsudzsák Balázs, akit eleinte azért nem hívott be a keretbe az olasz tréner, mert az al-Vahdától történő távozását követően nem talált magának új klubot. A napokban Dárdai Pál is megszólalt a válogatottról: őszintén elmondta, miben hibázott a korábbi kapitány.

A harmincegy éves játékos szeptember 19-én végül visszatért az Egyesült Arab Emirátusokba, ezúttal az al-Ittihad Kalbához, ám hiába játszott le az újabb válogatott összetartás előtt két meccset, ekkor sem számított rá a kapitány, mondván, hogy a hosszú kihagyást követően még nincs topformában.

A nyakunkon az újabb válogatott szünet, a nemzeti csapat november 15-én Észtországot, majd három nappal később Finnországot fogadja a Groupama Arénában a Nemzetek Ligája-csoportkörben, Dzsudzsák Balázs pedig már csapatkapitányként hat bajnokin szerepelt az al-Ittihadban és két gólt is szerzett. Honlapunk a DVSC és a Kisvárda korábbi edzőjét, Kondás Elemért kérdezte arról, van-e helye a válogatottban Dzsudzsáknak.

Én abszolút egyetértettem Marco Rossi korábbi döntésével, hiszen, ha egy játékosnak nincs csapata, nem tud normálisan edzeni, akkor nincs is olyan állapotban, hogy fontos tétmérkőzéseken szerepeljen – kezdte a Rangadónak az 55 éves szakember. – Nyilván mostanra már biztosan tájékozódott arról a szövetségi kapitány, hogy játszik Balázs, visszanyerte-e már a formáját, és eszerint fog dönteni a keret következő kijelölésénél. Jó formában lévő Dzsudzsák jelenleg még tudna segíteni, de összességében úgy gondolom, már a fiatalabb korosztálynak kellene több lehetőséget adni, hiszen építeni kell a jövőt. Balázs már kifelé megy a labdarúgásból, most pedig van lehetőség arra, hogy néhány fiatal játékos szerepet kapjon, előbb-utóbb pedig meg kell találni az utódját. Számomra például örömteli Sallai Roland játéka, nagyon jó benyomást tett rám az előző meccseken, de ez egyáltalán nem meglepő, hiszen korábban a Puskás Akadémiában is jól futballozott.

címlapfotó: Foto Olimpik/NurPhoto via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik