Válogatott

Nincs választási lehetősége Rossi csapatának

Győzni kell a versenyben maradáshoz Tallinnban.

A magyar válogatottnak a hétfő esti, észtországi mérkőzésen is győzelemre van szüksége a Nemzetek Ligájában, hogy versenyben maradjon az első helyért a C-osztály 2. csoportjában.

A magyaroknak mindhárom hátralevő találkozójukon három ponttal kell gazdagodniuk ‒ az utolsó kettőn novemberben az észteket, majd a finneket fogadják ‒, de a többi találkozó kedvező kimenetelére is szükségük van.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese számára a két csapat korábbi találkozói jó előjeleket mutatnak, hiszen az eddigi négy összecsapásból hármat megnyert, és csak egyet veszített el a magyar válogatott.

Apropó, Rossi: a magyar futball egyik megmondóembere meglehetősen rossz véleménnyel van a hazánkban dolgozó külföldi edzőkről, erről ide kattintva olvashatsz!

Az észtek legutóbbi tíz találkozójukból csupán egyszer győztek, három döntetlen mellett hatszor vesztesen hagyták el a pályát, és mindössze négy mérkőzésen szereztek gólt. A legutóbbi öt találkozón rendre kikaptak. Jó esély van rá, hogy nem lesz gólgazdag összecsapás a tallinni, hiszen az észtek mindhárom eddigi csoportmérkőzésüket 1-0-ra veszítették el.

A magyar válogatott szombat este érkezett meg az észt fővárosba, ahol vasárnap sajtótájékoztatón, majd edzésen vesz részt. A keretből mindenki egészséges, Fiola Attila sárga lapos eltiltása miatt viszont nem játszhat.

Magyar szurkolók is várják már a helyszínen az összecsapást, szombat este Tallinn belvárosában több helyen is lehetett magyar szót hallani. Az egyik drukker elmondta, sokszor elkíséri a nemzeti csapatot külföldre is, a görögök hazai legyőzése pedig újra sokak kedvét meghozta, és ezt a válogatott pénteki athéni veresége sem vette el.

A találkozó hétfőn magyar idő szerint 20.45-kor kezdődik az A. Le Coq Arenában.

A meccset a török Halis Özkahya vezeti, 2009 nyarán ő volt a bíró a kazah Irtisz Pavlodar és a Haladás mérkőzésén az Európa Liga selejtezőjében.

nyitókép: mlsz.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik