Magyar foci

Bognár megint beszólt a külföldi edzőknek

Csak egy klub kedvéért térne vissza az NB I-be

A másodosztályú Budaörs vezetőedzője, Bognár György a Borsnak adott interjújában elmesélte, hogy annak idején Piero Pini, a Budapest Honvéd olasz tulajdonosa azt ajánlotta, költöztessék Szegedre vagy Dunaújvárosba a klubot, ugyanis ott nem lenne gond a pénzügyi háttérrel.

Ekkor döntöttem el, az élvonallal többé nem állok szóba. Ma is hívnak, de nekem az NB II-es Budaörs megfelel. Másrészt meg a Sport TV-nél, ahol kommentátorkodom, kizáró ok, hogy NB I-es munkahelyem legyen. Pontosítok: érzelmi okokból az MTK-nak igent mondanék, akár még a klub vezetésében is részt vennék – nyilatkozta az edző.

Arról is elmondta a véleményét, hogy egyre több a külföldi edző a magyar bajnokságban.

Pedig semmiféle pluszt nem hoznak a sportágba! Kérdem én, mit nem tud egy Lipcsei Péter a Soroksárnál, amit a külföldiek igen? ‒ tette fel a költői kérdést.

Bognár nem hisz a magyar futball számottevő javulásában, szerinte a sportág nem jut előrébb az európai középszernél, és nem azért, mert tehetségtelenek a játékosok, hanem mert a magyaros jelszó ez: csináljuk kényelmesen.

Apropó, külföldi edzők: ide kattintva elolvashatod, hogyan értékelte a görögországi vereséget Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya!

Olvasói sztorik