Pont nélkül maradt a magyar válogatott Görögországban

Újabb Nemzetek Ligája-meccsen vannak túl a mieink, de ezúttal sem szereztünk pontot.

Nemzetek Ligája, C divízió, 2. csoport, 3. forduló

Görögország – Magyarország 1-0 (0-0)
Athén, Olimpiai Stadion. Játékvezető: Stieler (német)
Görögország: Barkasz – Bakakisz, Papasztathopulosz, Manolasz, Cimikasz – Zeca, Kurbelisz (Ciolisz, a szünetben) – Bakaszetasz, Fortunisz, Pelkasz (Hrisztodulopulosz , 85.) – Mitroglu (Buhalakisz, 94.). Szövetségi kapitány: Michael Skibbe
Magyarország: Gulácsi – Bese (Németh K., 75.), Orbán, Kádár, Fiola – Nagy Á. – Varga R. (Nagy D., 68.), Kleinheisler, Kalmár (Kovács I., 55.), Sallai – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerzők: Mitroglu (65.)

A Nemzetek Ligája harmadik fordulójában a magyar válogatott a görögök vendége volt. A péntek esti találkozó előtt a mieink és a vendéglátók is egy-egy győzelemmel álltak – mi épp a görögöket győztük le a legutóbbi fordulóban.

Görög fölénnyel indult a meccs, veszélyes helyen vesztettek labdát a mieink, de ezt nem tudta kihasználni az ellenfél. A magyar csapat is kezdte felvenni a meccs ritmusát, Varga révén lövésig is eljutott – közben a magyar szurkolók buzdításától volt hangos a stadion, illetve egy hihetetlen fanatikus módon kiabáló görög szurkolót lehetett még hallani a lelátón. Szalai révén még közelebb jártunk a gólhoz, fejese nem sokkal ment mellé. Nem sokkal a 30. perc előtt Varga szabadrúgása centikkel szállt el a felső sarok mellett.

Az első félidő hajrája az újonc Orbánról szólt, aki több remek mentéssel vétette észre magát – nem született gól az első negyvenöt percben, 0-0-nál mentek szünetre a csapatok. Fiola sárga lapja miatt bánkódhattunk: védőnk biztosan kihagyja a következő NL-meccset.

Szalait kezezés miatt állították meg az ötös előterében, majd a másik oldalon Gulácsi húzott le egy beadást. Feléledtek a görögök, több veszélyes felívelés okozott kisebb-nagyobb riadalmat, de a mieink elfutásaiban is ott volt a veszély. A bal oldalon indult görög akció, az első beadást még kifejelte Orbán, azonban épp a földről felpattanó ellenfeléhez, az újabb beadást pedig épp az újonc védőnk mellől fejelte Mitroglu a magyar kapuba (1-0).

Megzavarta a mieinket a gól, hibák csúsztak a passzokba. Rossi-mester gyorsan kihasználta három cseréjét, Németh beállításával már három csatárral rohamoztunk. Az egygólos előnyre nagyon ráült a görög csapat. A mieink ugyan mentek előre, de igazán nagy veszélyt már nem tudtak kialakítani a görög kapu előtt. Kis közjáték zavarta meg a hajrát, a magyar tábornál pukkant néhány petárda, majd magyar szöglet következett, de ebből sem lett ziccer: az ötperces ráadás sem volt elég, sőt még Gulácsinak kellett védenie. Tizenegyesgyanús szituáció után maradt néma a játékvezető sípja, görög kezet érintett a labda a legvégén: 1-0-ra nyertek a görögök, és visszavágtak a legutóbbi vereségért.

Kiemelt kép: Anhelosz Corcinisz/AFP/Getty Images