Válogatott

Willi Orban ezekkel a mondatokkal tuti belopja magát a szurkolók szívébe

A válogatott újonca azt is elárulta, mikor döntött úgy, hogy a magyar csapatot választja.

Éppen egy héttel ezelőtt jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldala, hogy az RB Leipzigben játszó Willi Orban úgy döntött, hogy válogatott szinten a magyar nemzeti csapatban fog játszani – a kétszeres német U21-es válogatott védő sajtóhírek szerint több hónapon keresztül gondolkodott, hogy a német, a lengyel, vagy a magyar nemzeti csapatban folytassa pályafutását.

Az apai ágon magyar gyökerekkel rendelkező hátvéd hétfőn Telkiben tartott sajtótájékoztatót és beszélt az első benyomásairól – Orbanról Rossi is elmondta a véleményét, ez tuti jól esett neki.

Remélem a legközelebbi sajtótájékoztatón már magyarul fogok nyilatkozni – kezdte Orban, – Gulácsi Péterrel sokat beszélgettem az edzések során, sok pozitív dologról tájékoztatott engem a csapatról és  a szövetségi kapitányról. Nem volt könnyű döntés, hosszú ideig is tartott, a görögök elleni meccs volt az a pont, hogy elhatároztam magam és a magyar válogatott mellett döntöttem. Gyermekként tanultam magyarul édesapámtól, de sajnos a szüleim még ötéves korom körül elváltak, nem volt lehetőségem ezt tovább fejleszteni, meggyengült a tudásom, de gyönyörű nyelvről van szó, mielőbb szeretném megtanulni. A Balaton kedvelt üdülőhelyünk volt gyerekkoromban, sokat nyaraltam, a jövőben pedig gyakrabban fogok Magyarországra utazni.

Magyar futballistától ritkán hallasz ilyen kemény önkritikát
Kovács István kíméletlenül kiosztotta az MTK ellen lebőgő Vidit.

Orbán azt is hozzátette, már volt szerencséje fontos nemzetközi meccseken jtszani, ezt a tapasztalatot szeretné kamatoztatni a magyar válogatottban is.

Készen állok a játékra, szívesen játszanék pénteken, ez az edző döntése lesz. Teljesen más érzelmek kerülnek előtérbe a válogatottnál, ez engem is nagyon motivál. Még nem találkoztam Kádárral, de ismerem a játékát, tudom, hogy a Dinamo Kijevben játszik, követem a pályafutását. Gulácsi csak jókat mesélt róla, jó együttműködés várható vele, de még meg kell ismernem őt jobban.  Alázattal készülök, úgy gondolom, minél hamarabb szeretném kiaknázni azokat a képességeket, amikkel rendelkezem, ezt pedig a csapat javára fordítani – zárta a sajtótájékoztatót Orban.

címlapfotó: Jan Woitas/dpa/AFP

Olvasói sztorik