Válogatott

Rossi Megyeri kihagyásáról: Nem lehet negyven játékost a keretbe tenni

A magyar válogatott szövetségi kapitánya kitért a Vidi rossz NB I-es szereplésére is.

Hétfő délután Telkiben tartott sajtótájékoztatót a Görögország és az Észtország elleni idegenbeli Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi. A csapat döntő többsége már vasárnap este megérkezett az edzőközpontba, néhány játékos pedig hétfőn csatlakozik a kerethez.

Az olasz tréner a hétfői eseményen legelőször is gratulált az U17-es válogatottnak az elitkörbe jutáshoz, majd beszélt a felkészülésről és a soron következő két találkozó céljairól is – korábban Dzsudzsák Balázsról is szót ejtett, könnyen lehet, hogy eldőlt a 97-szeres válogatott szélső sorsa.

Nagy Gergő nincs túl jól, szombaton nem játszott és még tegnap este is egy picit gyengélkedett – kezdte mondandóját az olasz szakember. – A játékosok visszanyerték az önbizalmukat, túl vagyunk egy győztes meccsen, időközben pedig a bajnokságok előrehaladott állapotban vannak, a játékosokat jó kondi jellemzi, valamint csatlakozott hozzánk Willi Orban – ennyiben változott a mostani összetartás az előzőhöz képest. Gulácsi és Willi a mai napon érkezett meg, feltételezzük, hogy minden rendben van velük. Willi nemzetközi szintű labdarúgó, nagy öröm számunkra, hogy egy topbajnokságban játszó játékos erősíti a keretünket, a következő napokban eldől, hogyan tudjuk beilleszteni a csapatba.

Marco Rossi hozzátette, ismerjük a görögöket, technikailag nagyon jól képzett játékosok alkotják még a védelmet is, nagy meccset vár, reméli, a végeredmény minket igazol majd. Az észtekkel kapcsolatban megjegyezte, teljesen más stílust képviselnek, de bízik benne, hogy ugyanazt a mentalitást fogja majd mutatni a csapat.

Magyar futballistától ritkán hallasz ilyen kemény önkritikát
Kovács István kíméletlenül kiosztotta az MTK ellen lebőgő Vidit.

A következő napokban elsősorban taktikailag igyekszünk felkészíteni a csapatot, ebben a kevés napban kondiban már nem tudunk sokat hozzátenni. Jól ismerjük a görögök kezdőcsapatát, annyiban talán más lesz, hogy otthon agresszívebben, támadóbban fognak fellépni, ahhoz, hogy ezt a nyomást elviseljük, megfelelő lelkiállapot és egyéniségek kellenek. Bátorság kell, nem szabad megijedni a hazai pálya hangulatától. Minden meccs 0-0-val kezdődik, mindent meg kell tennünk, hogy ezen a meccsen is győzelemre vigyük a válogatottat – folytatta Rossi, majd újságírói kérdésre kitért Megyeri Balázs kapusra is, aki a görög klubcsapatában remek teljesítményt nyújt hétről hétre, ám ezúttal sem kapott meghívást. – A jelenlévő kapusokat jól ismerem, Megyerit kevésbé, de természetesen követem a pályafutását, mint ahogyan Bogdán Ádámét és Ugrai Rolandét is, a döntéseket azonban meg kell hozni. Nem lehet negyven játékost a keretbe tenni, de nem becsüljük le senkinek a teljesítményét.

A szövetségi kapitány zárásként az NB I-ben rossz formában lévő Mol Vidi FC-ről is beszélt, amelyből négy játékos is tagja a válogatott keretnek.

A dupla terhelés mindig nagyobb nyomást ad a játékosokra, főleg, ha ugyanazok a játékosok játszanak általában. A Chelsea után 72 órával mentálisan fárasztó lehetett játszani az MTK Budapest ellen, a fővárosiak ezt jól szervezett játékkal ki is használták.

mlsz.hu

címlapfotó: AFP / Kisbenedek Attila

Olvasói sztorik