Válogatott

Rossi megszólalása után eldőlt Dzsudzsák sorsa a magyar válogatottban

Az olasz szakember szerint a képességei alapján a válogatottban a helye Dzsudzsáknak, de az arab bajnokságot nem lehet Európához hasonlítani.

Hétfő délután hivatalosan is kijelölte a Görögország és az Észtország ellen készülő magyar válogatott keretét Marco Rossi szövetségi kapitány, aki Willi Orban honosítása és meghívása mellett több nagy meglepetéssel is előrukkolt ide kattintva megismerkedhetsz az újoncokkal is.

Hosszú hetek tengődése után ugyan Dzsudzsák Balázst szeptember 19-én szerződtette az arab emírségekbeli al-Ittihad Kelba, ám az olasz tréner ezúttal sem számít a harmincegy éves szélsőre, a Nemzeti Sportnak pedig azt is elmondta, miért döntött így.

Balázs esetében örömteli, hogy végre talált magának csapatot. Amióta az al-Ittihad Kalbához igazolt, két meccsen játszott, az egyiken negyvenöt, a másikon nyolcvankilenc percet. Nyilvánvaló, hogy a hosszú kihagyást követően még nincs topformában, de az idő előrehaladtával ez minden bizonnyal változik. Meglátjuk, hogyan alakul a sorsa, ha jó formában és kondícióban lesz, visszatérhet a válogatottba. A képességei alapján ott a helye, ugyanakkor az arab emírségekbeli bajnokságot nem lehet az európai bajnokságokhoz mérni. Tudom, Balázs közel állt ahhoz, hogy Hollandiában, Németországban vagy Angliában folytassa, sajnálom, hogy nem jött össze – mondta Marco Rossi, majd hozzátette, ezúttal nem közölte személyesen a döntését Dzsudzsákkal.

Teljesen megromlott Messi és Piqué kapcsolata
A Barcelona hullámvölgye a sztárokra is hatással van.

címlapfotó: Pedro Fiúza/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik