Válogatott

Csak lesünk, miket mondott Nagy Ádám a korábbi kapitányról

Karakteres véleménye van Leekensről és Rossiról is.

Hamarosan Görögországgal és Észtországgal találkozik a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában. Az új szövetségi kapitány, Marco Rossi vezetésével eddig egy győzelem és egy vereség a csapat mérlege.

Az Index.hu terjedelmes interjút készített Nagy Ádámmal, és a beszélgetés során természetesen a válogatott is szóba került.

Talán ezt így kimondani nem a legszebb dolog, de én örülök a kapitányváltásnak. Örülök Rossi úrnak, mert benne és a szakmai stábjában megvan az, amivel egységesebbek lehetünk és sikeresebbek, nyilván utóbbi számít a legjobban. A játékos szempontjából viszont az a legfontosabb, hogy a vezetőedző és a stábja megfelelő segítséget, kapaszkodót tudjon adni neki, hogy mi alapján játsszon. Hogy fel legyünk készítve taktikailag ‒ magyarázta az olasz Bologna légiósa.

Hozzátette, ha csak abból indul ki, hogy a kapitány olasz, az neki már garancia a taktikai felkészültségéről, és arról, hogy ezt át is tudja adni a játékosoknak.

Szerintem ebből a váltásból nagyon jól fogunk jól kijönni, mert erre volt talán a legnagyobb szükségünk. Hogy tisztában legyünk azzal, mit kell tennünk, hogy először a védekezést kell rendezni, hogy kompaktak, egységesek legyünk a pályán – nyilatkozta.

A középpályás azt is elárulta, Georges Leekens időszakában nem készültek taktikailag, nem csináltak olyan feladatokat, amik ebben segítettek volna.

Mintha nem lett volna tisztában azzal, hogy a magyar válogatottnak mire volna szüksége: begyakoroltatni velünk azokat a dolgokat, amik segítségével csapatként összeszokhatunk és egységesek lehetünk. Marco Rossi viszont erre hatalmas hangsúlyt fektet, és nekünk pontosan ez kell – magyarázta Nagy.

Rossi kapitány nemrégiben hirdette ki legfrissebb keretét, erről ide kattintva olvashatsz!

A teljes interjú ide kattintva olvasható!

nyitókép: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik