Válogatott

Willi Orban: Gulácsitól csak jókat hallottam a keretről és a szakmai stábról

A magyar válogatott újonca már várja, hogy megkezdje a felkészülést a Nemzetek Ligájára.

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfő délután kihirdette a görögök és az észtek ellen készülő magyar válogatott keretét, a három újonc közül pedig Willi Orban meghívása okozhatja a legnagyobb meglepetést – ezt kell tudni Willi Orbanról, aki máris lekörözte Dzsudzsákot és Nikolicsot.

Az RB Leipzig játékosát korábban Bernd Storck és Georges Leekens is meg akarta hívni a nemzeti csapatba, ám Gulácsi Péter klubtársa csak nemrégiben hozta meg a döntését – német és lengyel válogatott is lehetett volna.

– Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a magyar válogatotthoz – kezdte első nyilatkozatát az RB Leipzig védője az mlsz.hu oldalon. – Egy profi játékos számára – aki olyan helyzetben van mint én –, nagyon komoly és nehéz feladat arról dönteni, hogy mely válogatottban szeretne játszani. Én azonban meghoztam ezt az elhatározást, és örülök, hogy a magyar nemzeti csapatban játszhatok. Kifejezetten segítette a döntésemet, hogy csapattársamtól, Gulácsi Pétertől csak jókat hallottam a keret játékosairól és a szakmai stáb tagjairól is. Ugyanez igaz a szurkolókra is, akikről jól tudom, hogy milyen fantasztikusak. Nagyon szeretném, hogy a lehető legjobban és leghamarabb segíteni tudjam a csapatot, és hogy a szurkolók elégedettek legyenek a válogatott játékával, illetve a saját teljesítményemmel is. Kellemes izgatottság van bennem már most, a kerethirdetéskor is, és alig várom, hogy egy hét múlva megkezdjem a felkészülést a magyar válogatottal.

Marco Rossi hozzátette, természetesen nagyon örül Willi Orban döntésének és reméli, hogy jól fogja magát érezni a csapatunkban.

Egy Bundesligában játszó labdarúgó kétségtelenül komoly erősítést jelent a válogatott számára. Régóta figyelik a magyar szövetségi kapitányok, és személy szerint és is figyeltem a teljesítményét – mondta az olasz szakember.

címlapfotó: mlsz.hu

Olvasói sztorik