Válogatott

Magyar vagy német válogatott? Dárdai Palkó még nem döntött

Marco Rossi elárulta, semmiképp sem szeretne lemondani a Bundesligában edződő játékosról.

Hétfő délután Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a görögök és az észtek ellen készülő magyar válogatott keretét, ami több meglepetéssel is szolgált, az egyik legnagyobb kétségkívül az RB Leipzig sztárja, Willi Orban honosítása volt – ezt kell tudni Willi Orbanról, aki máris lekörözte Dzsudzsákot és Nikolicsot.

A Bundesliga-játékos „leigazolása” jól mutatja, hogy az MLSZ szakmai stábjai folyamatosan figyelemmel kísérik a határainkon túli, de a magyar válogatott számára érdekes, fontos játékosokat. Jelenleg sem csupán az RB Leipzig belső védője az egyetlen, akinek a pályafutását követik a szakmai stábok – írja az mlsz.hu.

Nem árulok el titkot azzal, hogy Dárdai Palkó U21-es válogatottba történő meghívását is terveztük Michael Boris szövetségi edzővel, Palkó azonban még nem döntötte el, hogy a magyar vagy a német válogatottat szeretné erősíteni. Édesapjával egyeztettem és jeleztem felé, hogy Palkóról semmiképp sem szeretne lemondani a magyar válogatott. Abban maradtunk, hogy Palkó fejlődése érdekében hagyunk számára időt ennek megfontolására, hiszen – ahogy Willi Orban esetében is láthattuk, – egy fiatal játékos számára ez nehéz döntés, ugyanakkor más nem határozhat ebben a kérdésben helyette – nyilatkozta Rossi.

címlapfotó: CARMEN JASPERSEN / DPA / AFP

Olvasói sztorik