Válogatott

Dzsudzsákot végleg száműzte a válogatottból Rossi?

Hiába talált csapatot a harmincegy éves szélső, ezúttal sem kapott meghívót a szövetségi kapitánytól.

Június végétől irányítja a magyar válogatottat Marco Rossi szövetségi kapitány, aki már rögtön az első nyilatkozataiban leszögezte, nem tudja figyelembe venni a kerethirdetésnél azokat a játékosokat, akik nem játszanak rendszeresen a klubcsapataikban – ez alól pedig a válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs sem kivétel.

Ha nem edz és nem játszik rendszeresen, hogy tudna pályára lépni a finnek ellen? – tette fel a kérdést az első Nemzetek Ligája-meccs előtt az olasz szakember, aki végül tartotta is a szavát és nem hívta be a Finnország és a Görögország elleni tétmeccsre az akkor még szabadon igazolható Dzsudzsák Balázst.

Hosszas huzavona után végül szeptember 19-én megállapodott az arab emírségekbeli al-Ittihad Kelbával a harmincegy éves magyar szélső, aki rögtön góllal mutatkozott be új csapatában, a második fellépésén pedig már a csapatkapitányi karszalagot is megkapta, és ugyan nem ő volt a közvetlen gólpassz adó, de a korábbi Real Madrid- és Manchester City-sztárt, Álvaro Negredót, valamint a PSG egykori játékosát, Yohan Cabaye-t is a soraiban tudó al-Naszr ellen is kivette a részét az egyik találatból.

Hiába talált azonban csapatot magának Dzsudzsák Balázs, ezúttal sem postázott meghívót a számára Marco Rossi szövetségi kapitány, így nélküle indul csatába a magyar válogatott Görögország és Észtország ellen. Megtalálható a keretben viszont az RB Leipzig honosított sztárja, Willi Orban – ezt kell tudni a Bundesliga-játékosról, aki máris lekörözte Dzsudzsákot és Nikolicsot.

címlapfotó: Gualter Fatia/Getty Images

Olvasói sztorik