Válogatott

Szalai: Megmutattuk, hogyan kell felállni a kudarc után

A magyar válogatott csapatkapitánya szerint sokkoló volt, hogy a vezető gólunk után rögtön egyenlítettek a görögök.

A Görögország elleni 2-1-es győzelmet követően a Dzsudzsák Balázs távollétében a csapatkapitányi karszalagot viselő Szalai Ádám állt az újságírók rendelkezésére. A Hoffenheimben két bajnoki alatt három gólt szerző támadó elmondta, nem volt könnyű helyzetben a magyar csapat, ezért le a kalappal a társai teljesítménye előtt – ha esetleg lemaradtál volna a két parádés találatunkról, ide kattintva bepótolhatod. 

Nagyon büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak lehettem a csapatkapitánya az elmúlt két mérkőzés során. Le a kalappal a magatartás és amiatt is, hogy a fiatalok és az idősebbek is megmutatták, hogyan kell egy kudarc után három nap alatt felállni és pályára lépni. Finnországban sem volt gond a hozzáállással és a küzdéssel, de összességében ez egy jó kezdet, erre kell építkezni.

Rossi: Vérvizsgálatra kell mennem, ennyit még soha nem stresszeltem
A szövetségi kapitány élete legnehezebb tíz napján van túl és úgy látta, a zárt kaput miatt nem volt rajtuk a szurkolók nyomása.

Szalai elárulta, a finn meccs utáni három napban összeültek a társakkal, megbeszélték a történteket és azt, hogy attól függetlenül, hogy mindenki kiadta magából a maximumot, sokkal bátrabbak is tudnak lenni.

Azt mondtuk, hogy az önbizalmunkat vissza kell hoznunk, mennünk kell előre, nem baj, ha hibázunk, olyan helyzetben vagyunk, hogy egyszerűen csak mi tehetünk azért, hogy kijöjjünk a gödörből. Ehhez a hozzáálláson, a bátorságon kell javítani és azon, hogy segítsünk egymáson és jól védekezzünk.

Szalai büszkén viselte a csékászalagot. Fotó: mlsz.hu

Szalai az első góllal kapcsolatban kifejtette, ilyen gólok csak akkor születnek, amikor a csapat és az egyének hozzáállása olyan, hogy küzd, próbálja a legkisebb szituációból is a legjobbat kihozni.

A saját karrierem során is voltak olyan meccsek, hetek, hónapok, amikor semmi nem jött össze, de akkor is szorgalmas maradtam. Ezt egy idő után mindig visszakapjuk az élettől, a sorstól. Csodálatos gól volt úgy, hogy három napja kaput nem találtunk. Sokkoló volt, hogy azután rögtön egyenlítettek állított helyzetből, onnan kellett fölállnunk és újra felépíteni magunkat – zárta a Bundesliga-góllövőlista vezetője.

címlapfotó: AFP / Kisbenedek Attila

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik